Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (3)

leírás

Tipikus amerikai  étel, a háztartások 75 százalékában található belőle.
 
A mogyorót már a XV. században használták ételek ízesítésére: főleg húsokra reszelték, vagy krémes szószokba szórták.
Egy fizikus 1890 táján arra bátorította egy élelmiszer forgalmazó cég tulajdonosát, hogy kezdjen el őrölt mogyoróból készült krémet gyártani, ugyanis gazdag tápértékének  és proteintartalmának köszönhetően  a szegények húshiányos táplálkozását egészítette volna ki. A gyártást a világhírű W. K. Kellog kezdte el az 1800-as évek végén Michiganben , ők azonban a pehelygyártásra váltottak. Csak 1922-ben kezdődött el a krémes, ízletes finomság gyártása. Amerikában egyszerűen kenyérre kenve, lekvárral fogyasztják.
Íze enyhén sós. Kapható teljesen krémes, illetve darabos változata is.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőszekrényben.

Mogyoróvaj alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (3)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Csibimama
        Csibimama Sat, 2012-02-04 17:48

        Nekem sajnos nincs aprítóm, ezért eleve botmixerrel kezdtem készíteni. Mivel így nem sikerült krémesre csinálni, a vége felé adtam hozzá egy kevés hidegen sajtolt lenmag olajat. Azzal már sikerült krémes masszát "gyártanom". Remek lett.

        Törölt Felhasználó
        Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-04 16:22

        rájöttem, hogy botmixerrel pár másodperc alatt megvan! miután már annyira krémes, hogy csak eltömíti, akkor rakom át az aprítóba, hogy kicsit még krémesítse. így sokkal hamarabb kész,és kevésbé macerás.

        Törölt Felhasználó
        Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-05 08:41

        házilag is nagyon könnyen előállítható! beletesszük a sótlan mogyorót az aprítóba, és addig daráljuk, míg krémes masszát kapunk. amikor szétkenődik az oldalán, még nem jó. annyira krémes, és összefüggő masszává kell válnia, hogy folyamatosan tudja keverni a gép. ez eltart néhány percig.
        sót nem teszek bele, mert a mogyoróvaj enyhén, kellemesen sós ízű.