Balzsamecet

Édes-savanyú, bársonyos, fűszeres aromájú olasz ecetfajta. Alapanyaga a fehér- vagy kékszőlő kipréselt leve, a must. A balzsamecetet hosszú éveken át hordókban érlelik, padlásokon, ahol a tél hideg, a nyár forró, ugyanis ezek a klimatikus szélsőségek kellenek ahhoz, hogy az ecet térfogata egyre kisebb legyen, megérjen és aromáját kibontsa. Az igazán jó minőségű balzsamecet legalább 12 évig érik és az aceto Balsamico tradizionale di Modena (vagy di Reggio Emilia) eredetvédő megjelöléssel ellátott, jelezvén, hogy kézműves hagyományok alapján készült. Mivel a balzsamecet nagyon tömény és aromás, csak néhány cseppet használunk belőle saláták és mártások ízesítésére.
Bármikor.
Konyhaszekrényben, szobahőmérsékleten.
fehérjetartalom
0.49 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
17.03 g
víztartalom
76.45 g
Kalcium
27 mg
Nátrium
23 mg
Foszfor
19 mg
Magnézium
12 mg
fehérje
0.49 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
27 mg
Vas
0.72 mg
Magnézium
12 mg
Foszfor
19 mg
Nátrium
23 mg
Cink
0.08 mg
Réz
0.026 mg
Mangán
0.131 mg
szénhidrát
cukor
14.95 g
víz
76.45 g
vitaminok
Igazán házias ízeket ajánlunk mára egy könnyen elkészíthető levessel, szaftos sertéspörkölttel és természetesen epres desszerttel.
NosaltyKlasszikus fasírtok tömb vagy éppen guruló gombócok formájában, hatalmas kedvenceitek következnek:
NosaltySok magyar étel ötvözi a szaftos sült húst a puha (vagy ropogós) krumplival, ebből pedig isteni ízélmények születnek. A jól bevált kombinációkat pedig meg kell tartani, készítsünk hát a héten egy krumplis-húsos fogást.
NosaltyEnnek a három édesítőszernek a rendszeres fogyasztása akár 13-14 százalékkal növelheti a rák kialakulásnak kockázatát.
Laktató, könnyen elkészíthető, szaftos, és mindenki szereti. A különböző tokányokat kicsik és nagyon is egyaránt szívesen fogyasztják, éppen ezért gyűjtöttünk össze néhány receptet, melyek között mindenki megtalálja a kedvencét.
Ahogy az egészséges test, úgy a szép bőr is javarészt a konyhában készül – egyáltalán nem mindegy, hogy a bőr öregedése szempontjából hogyan indítod a napot.