Worcestershire-szósz

Worcestershire-szósz

Leírás

A Worcestershire szósz klasszikus, angol fűszerszósz, melyet a worcester-i Lea&Perrins vállalat 1837. augusztus 28. óta állít elő és forgalmaz. Napjainkban, Worcester szósz néven más cégek által forgalmazott utánzatok látnak napvilágot. Az eredeti angol termék összetevői: ecet, melasz, culor, só, szardella, indiai datolya (a tamarind, az indiai datolya olyan gyümölcs, amelynek savas húsát hűsítő vagy gyógyító italok készítéséhez használták) kivonat, hagyma, fokhagyma, valamint különböző fűszerek, többek között természetes aromák. A szószt min. 3 évig hordókban érlelik. A pontos összetevők és az eljárás a készítők titka maradt és marad. Az eredmény egy folyékony, sötétbarna, aromadús kivonat. A konyhában sokrétűen, elsősorban húsételek ízesítéséhez használják fel. Levesek, szószok, saláták, valamint italok, mint pl. a "Bloody Mary" koktél, fűszerezésére is szolgál.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, eredeti csomagolásban

100g Worcestershire-szósz

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

19.17 g

víztartalom

78.54 g

Hány kalória

gramm

worcestershire-szósz?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1300 mg

Kalcium

107 mg

Foszfor

60 mg

Magnézium

13 mg

Top vitaminok

C vitamin

13 mg

Kolin

2.7 mg

Niacin - B3 vitamin

0.7 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.13 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

107 mg

Vas

5.3 mg

Magnézium

13 mg

Foszfor

60 mg

Nátrium

1300 mg

Cink

0.19 mg

Réz

0.2 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

cukor

10.03 g

víz

78.54 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.07 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.13 mg

Niacin - B3 vitamin

0.7 mg

Folát

8 µg

Kolin

2.7 mg

Retinol

1 µg

Alfa-karotin

1 µg

Béta-karotin

43 µg

Béta-kriptoxantin

3 µg

Lutein+zeaxantin

48 µg

E vitamin

0.08 mg

K vitamin

1 µg

A vitamin

5 µg

C vitamin

13 mg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.