Worcestershire-szósz

Worcestershire-szósz

Leírás

A Worcestershire szósz klasszikus, angol fűszerszósz, melyet a worcester-i Lea&Perrins vállalat 1837. augusztus 28. óta állít elő és forgalmaz. Napjainkban, Worcester szósz néven más cégek által forgalmazott utánzatok látnak napvilágot. Az eredeti angol termék összetevői: ecet, melasz, culor, só, szardella, indiai datolya (a tamarind, az indiai datolya olyan gyümölcs, amelynek savas húsát hűsítő vagy gyógyító italok készítéséhez használták) kivonat, hagyma, fokhagyma, valamint különböző fűszerek, többek között természetes aromák. A szószt min. 3 évig hordókban érlelik. A pontos összetevők és az eljárás a készítők titka maradt és marad. Az eredmény egy folyékony, sötétbarna, aromadús kivonat. A konyhában sokrétűen, elsősorban húsételek ízesítéséhez használják fel. Levesek, szószok, saláták, valamint italok, mint pl. a "Bloody Mary" koktél, fűszerezésére is szolgál.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, eredeti csomagolásban

338 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek