r
Nosalty Logó

Marhahúsos rakott brokkoli

Simon Gábor
Marhahúsos rakott brokkoli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Rakott brokkoli

Besamel

1042
Kalória
52.1g
Fehérje
95.8g
Szénhidrát
44.2g
Zsír
361g
Víz
137.2g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
13.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rakott brokkoli

Besamel

Összesen 1042 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rakott brokkoli

Besamel

Összesen 4168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rakott brokkoli

Besamel

Összesen 123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    361 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    416 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    2295 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 1042 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    208.2 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10532.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    3063 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    2727 mg
  • Nátrium
    3926 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    383.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1443.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1747 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    617 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1662 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1399 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    9181 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10149 micro
Összesen 4168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

Rakott brokkoli

  1. Őároljuk üvegesre a finomra vágott vöröshagymát, utána adjuk hozzá az apróra vágott szárzellert, fokhagymát, és pároljuk tovább.
  2. Ezután jöhet bele a darálthús, sózzuk és borsozzuk, majd jól pirítsuk át. Öntsük fel fehérborral, és forraljuk át. Amikor besűrűsödött, akkor adjuk hozzá a párolt rizst, amivel kavarjuk össze.
  3. A brokkolit szedjük rózsáira, a szárát vágjuk apró kockákra. (ha nagyon fás, hámozzuk meg). Sós, lobogó vízben a rózsákat 1-2 percig főzzük, utána szedjük ki. A szára keményebb, azt főzzük tovább, kb. 4-5 percig, utána szedjük ki.
  4. Egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: először a ragut, amire jöhet a brokkoli, arra a besamel és egy adag reszelt sajt. Ezt ismételjük meg mégegyszer.
  5. 220°C fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.

Besamel

  1. A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Felöntjük a tejjel, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  2. Ízesítsük sóval, szerecsendióval. Adjuk hozzá a finomra vágott snidlinget és petrezselymet és a reszelt parmezánt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes besamel mártás harmóniája garantáltan levesz mindenkit a lábáról. Az elkészítése egyszerű, mégis egy igazán ínycsiklandó fogást varázsolhatunk az asztalra.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek