Cukor

Cukor

Leírás

A mérsékelt égövi területeken cukorrépából készítik a fehér, illetve barna cukrot. A fehér cukor, más néven finomított cukor, lehet kristály- vagy porcukor. Az előbbi általánosan felhasználható sütéshez, utóbbi legtöbbször tortamázak, szirupok készítéséhez használatos. A barna cukor nem más, mint melasz hozzáadásával készült finomított cukor, színe lehet világosabb és sötétebb. Általános szabály: minél sötétebb a barna cukor, annál meghatározóbb ízű, ennek megfelelően intenzívebb ízű édességek készítésekor használjuk. A nádcukrot (más néven nyers cukrot) a trópusi éghajlaton készítik, finomítatlan, és a természetes melasztartalmától jellegzetes aromájú, színű.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárt tartóban, sötét, hűvös helyen.

100g Cukor

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

99.98 g

víztartalom

0.02 g

Hány kalória

gramm

cukor?

Top ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Nátrium

1 mg

Vas

0.05 mg

Cink

0.01 mg

Top vitaminok

Riboflavin - B2 vitamin

0.019 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Vas

0.05 mg

Nátrium

1 mg

Cink

0.01 mg

Réz

0.007 mg

Mangán

0.004 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

cukor

99.8 g

víz

0.02 g

vitaminok

Riboflavin - B2 vitamin

0.019 mg

Címlapról ajánljuk

További cikkek