Cukor

A mérsékelt égövi területeken cukorrépából készítik a fehér, illetve barna cukrot. A fehér cukor, más néven finomított cukor, lehet kristály- vagy porcukor. Az előbbi általánosan felhasználható sütéshez, utóbbi legtöbbször tortamázak, szirupok készítéséhez használatos. A barna cukor nem más, mint melasz hozzáadásával készült finomított cukor, színe lehet világosabb és sötétebb. Általános szabály: minél sötétebb a barna cukor, annál meghatározóbb ízű, ennek megfelelően intenzívebb ízű édességek készítésekor használjuk. A nádcukrot (más néven nyers cukrot) a trópusi éghajlaton készítik, finomítatlan, és a természetes melasztartalmától jellegzetes aromájú, színű.
Bármikor.
Légmentesen lezárt tartóban, sötét, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
99.98 g
víztartalom
0.02 g
Kalcium
1 mg
Nátrium
1 mg
Vas
0.05 mg
Cink
0.01 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.019 mg
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
1 mg
Vas
0.05 mg
Nátrium
1 mg
Cink
0.01 mg
Réz
0.007 mg
Mangán
0.004 mg
Szelén
0.6 µg
szénhidrát
cukor
99.8 g
víz
0.02 g
vitaminok
Riboflavin - B2 vitamin
0.019 mg
Mitől lesz igazán puha és omlós egy keksz? Erre a kérdésre lehetne válasz a vaj vagy a méz is, de a lenti receptek mindegyikét valami egészen más teszi tökéletessé. Mégpedig a szerény alma.
NosaltyValljuk be, nem mindenki szeret a hét minden áldott napján a konyhában sürögni. Ezek a mennyei és kiadós chilis babok pár napra kisegítenek, ha ebédről vagy vacsoráról van szó.
NosaltyA menüt egy póréhagymás zellerkrémlevessel indítjuk, amit egy isteni, öt hozzávalós parmezános csirkemell követ, a sort pedig a maga könnyedségével pudingos szelet zárja. Készítsétek el ti is!
NosaltyBiztosak vagyunk benne, hogy a te konyhádban is lapul belőle, de ha nem, akkor sem kell izgulnod, mert nagyon könnyen beszerezheted.
Bár nem éppen a legolcsóbb gyümölcs, de az egészségünk minden pénzt megér, nemde?
Egy agrárközgazdász szerint egyik kedvenc alapélelmiszerünk kilós ára nemsokára akár 1000 forinttal is visszaeshet.