Halványító zeller

Halványító zeller

Leírás

A halványító zeller más néven szárzeller, vagy angol zeller használata a néhány utóbbi évben terjedt el Magyarországon. Hazánkban nem termesztik, így importáruként érkezik. A gumója nem használható fel, csak a szárrész. A friss, zsenge hajtásokat mindig frissen fogyasszuk, ezeket salátákba, koktélokhoz, mártogatósnak használhatjuk, az ételhez mindig frissen adjuk hozzá. Az erősebb szárakat, csak úgy, mint a rebarbaránál, érdemes leszálazni és meg is párolhatjuk. Igen intenzív íze miatt nem szükséges fűszerezni. Alacsony energiatartalma miatt kiváló diétákhoz is, rendkívül gazdag ballasztanyagokban. Minél erőteljesebb zöld színű a vásárolt példány, annál intenzívebb ízre számítsunk. Vásárláskor ügyeljünk, hogy a szárrész ne legyen puha, a levelek ne legyenek sárgultak. Ha foltos a szárrész, estleg már puha, akkor mar nem friss.

Mikor vegyem

Hypermarketeben szinte egész évben kapható - a fő szezonja októbertől márciusig tart.

hogyan tároljam

Hűtőszekrény zöldséges rekeszében két hétig is eláll nedves konyharuhába vagy papírba csomagolva.

608 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Ennyivel növekedtek egy év alatt az élelmiszerárak

Részletes beszámolót készített a Központi Statisztikai Hivatal arról, hogyan változtak az árak az elmúlt egy évben. Hétről hétre egyre több helyen olvasható az, milyen ütemben növekednek az élelmiszerárak, most pedig az is kiderült, mennyivel drágább ma ételt vásárolni, mint egy évvel ezelőtt.

Nosalty

További cikkek