Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót gombóc

Spenót gombóc
Spenót gombóc
43 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertünkben rengeteg futó-spenót nő. Kéthetente biztos, hogy asztalunkra kerül valamilyen formában. Ezt a gombócot nagyon egyszerű elkészíteni, és ízletes fogásként máris asztalunkon van az ásványi anyagokban gazdag spenót. Gyakran készítem. Szeretjük.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Trappista sajttal is nagyon finom. Aki spenótosabban szereti, tehet bele még egy kicsit, ízlése szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot alapos mosás után, külön víz hozzáadása nélkül, egy vízzel kiöblített lábasba tesszük. Picit megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk.
  2. Amikor kihűlt, kinyomkodjuk belőle a vizet, és egy deszkán apróra vágjuk.
  3. A túrót villával pépesre törjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a búzadarát és a fűszereket. Beletesszük a spenótot. Jól elkeverjük a masszát, majd legalább egy órára félretesszük.
  4. Amíg pihen a spenótos massza, felforraljuk a főzővizet, és enyhén megsózzuk.
  5. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és gyöngyöző vízbe tesszük főni. Akkor jó, ha feljön a víz felszínére.
  6. A gombócokat kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálba tesszük a felolvasztott vajat, majd a gombócokat. Megszórjuk sajttal.
  7. Előmelegített sütőben átpirítjuk, és langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 779
elküldve: 12
receptkönyvben: 403
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
388 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos túrógombóc, túrós spenótgombóc, sajtos-spenótos túrógombóc

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bedett
bedett Sun, 2016-04-10 14:01

Szia Lizinka :) nagyon finom lett, most ebédeltünk belőle.köszi, hogy megosztottad!:)

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2016-04-10 21:41

Kedves Bedett! Örülök, hogy ízlett és nem csalódtál a receptben. További jó sütés-főzést!
Andi

kagnus
kagnus Sat, 2015-01-31 10:36

Nagyon tetszik a recept:) Csupán egy kérdésem lenne: elkészíthető fagyasztott spenóttal is. Köszönöm a választ előre is!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2015-01-31 16:52

Én még nem próbáltam mirelite spenóttal. Szerintem kiengedés után jól ki kell nyomkodni belőle a nedvességet és lehet, hogy valamicskével több búzadara kell bele. Ezt, gondolom az állagából meg lehet ítélni. Sok sikert az elkészítéséhez!

601
spenót 20 dkg
0 ízlés szerint
tehéntúró 25 dkg
tojássárgája 1 db
búzadara 1 csapott ek
finomliszt 3 púpozott ek
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 2 csipet
parmezán sajt 7 dkg
vaj 3 dkg