Bors

Bors

Leírás

Az egész világon legelterjedtebb és legtöbbet használt fűszer színe lehet fekete, fehér, piros vagy zöld, attól függően, hogy milyen érettségi állapotban szedik le. Színüknek megfelelően feldolgozásuk, ízük és felhasználási módjuk is különbözik. Sötétebb ételekhez az aromásabb, fekete borsot használjuk, míg világosabb ételek esetében a kevésbé intenzív fehér borsot.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Egészben bármeddig eláll, őrölt formában viszont folyamatosan veszít az aromájából. Célszerű ezért felhasználáskor épp annyit őrölni frissen, amennyit elhasználunk.

19284 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek