r
Nosalty Logó

Burgonyagombóc párolt fejeskáposztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Burgonyagombóc párolt fejeskáposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A burgonyagombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 594 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A burgonyagombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 2380 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A burgonyagombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 74 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 594 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3417.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2095.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    601 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    935 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 2380 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 74 Kcal

Hozzávalók

A burgonyagombóchoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A burgonyagombóchoz

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben egy fazékban, feltesszük főni, majd a vizet leöntjük róla. (Kóstoljuk, villát szúrunk bele, és ha puha, kész van.)
  2. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, félbe vágjuk, torzsáját kivágjuk, mossuk, és vékony csíkokra vágjuk fel, vagy káposzta reszelőn lereszeljük.
  3. Olajon a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, kevés sóval puhára pároljuk, beletesszük a vékonyan felcsíkozott káposztát, sózzuk és borsozzuk, fedő alatt, közepes lángon, 25-30 percig pároljuk, néhányszor keverjük meg (kóstoljuk!), ha puha, készen van, és egy kicsit még barnul is.
  4. A burgonyát áttörjük, beleütjük a tojásokat, kevés sót és borsot, zsírt, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy puha formázható masszát tudjunk belőle készíteni.
  5. Sós, olajos, lobogó vízben (kézzel vagy két kanállal gombócokat formázunk), és a vízben kifőzzük, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére, akkor kiszedjük, lecsepegtetjük, jénaiba téve, melegen tartjuk addig, amíg az utolsó gombóc is kifő (5-6 perc alatt kifő egy adag gombóc), egyszerre 6-8 darabot tegyünk csak bele.
  6. Tálaljuk a párolt káposztával a kifőtt gombócokat, kínálunk mellé tejfelt és reszelt sajtot!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5686
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Ajánló

A tejföl ne legyen hideg, mert lehűti az ételt. Zöldborsóleves utáni, második fogás. Így magában is tálalható , finom és laktató étel, de nyugodtan kínálhatunk mellé sült fokhagymás húst :  akár sertést, akár csirkét, de még pulykát is. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyagombóc párolt fejeskáposztával
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a párolt káposztát, és a gombócot is. Egymás mellett tálalva kínáltam, mi külön is szeretjük, de így is finom ebédet tálaltam, elfogyott! A gombócot petrezselyemmel, a káposztát őrölt borssal szórtam meg tálaláskor. Jól esett hozzá a sok reszelt sajt és tejföl.

Hozzávalók

A burgonyagombóchoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek