Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyagombóc párolt fejeskáposztával

Burgonyagombóc párolt fejeskáposztával
Burgonyagombóc párolt fejeskáposztával
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a párolt káposztát, és a gombócot is.

Egymás mellett tálalva kínáltam, mi külön is szeretjük, de így is finom ebédet tálaltam, elfogyott!

A gombócot petrezselyemmel, a káposztát őrölt borssal szórtam meg tálaláskor.

Jól esett hozzá a sok reszelt sajt és tejföl.

hozzávalók / 4 adag

A burgonyagombóchoz

A tálaláshoz

ajánlat

A tejföl ne legyen hideg, mert lehűti az ételt.

Zöldborsóleves utáni, második fogás.

Így magában is tálalható , finom és laktató étel, de nyugodtan kínálhatunk mellé sült fokhagymás húst :  akár sertést, akár csirkét, de még pulykát is. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben egy fazékban, feltesszük főni, majd a vizet leöntjük róla. (Kóstoljuk, villát szúrunk bele, és ha puha, kész van.)
  2. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, félbe vágjuk, torzsáját kivágjuk, mossuk, és vékony csíkokra vágjuk fel, vagy káposzta reszelőn lereszeljük.
  3. Olajon a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, kevés sóval puhára pároljuk, beletesszük a vékonyan felcsíkozott káposztát, sózzuk és borsozzuk, fedő alatt, közepes lángon,  25-30 percig pároljuk, néhányszor keverjük meg (kóstoljuk!), ha puha, készen van, és egy kicsit még barnul is.
  4. A burgonyát áttörjük, beleütjük a tojásokat, kevés sót és borsot, zsírt, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy puha formázható masszát tudjunk belőle készíteni.
  5. Sós, olajos, lobogó vízben (kézzel vagy két kanállal gombócokat formázunk), és a vízben kifőzzük, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére, akkor kiszedjük, lecsepegtetjük, jénaiba téve, melegen tartjuk addig, amíg az utolsó gombóc is kifő (5-6 perc alatt kifő egy adag gombóc), egyszerre 6-8 darabot tegyünk csak bele.
  6. Tálaljuk a párolt káposztával a kifőtt gombócokat, kínálunk mellé tejfelt és reszelt sajtot!
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 217
elküldve: 0
receptkönyvben: 107
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt káposztás krumpligombóc, krumpligombóc káposztával, krumpligombóc

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-12 22:51

Kedves anna1957!

Nagyon szépen köszönöm.
Egyszerű és mégis finom, és még laktató is.:-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-12 22:49

Kedves ntakacsolga!

Köszönöm,:-))), - és finom is, magában, vagy köretként fokhagymás sült hús mellé.
Jó étvágyat hozzá.:-))
Kellemes hetet kívánok!
Éva-Anyóca

anna1957
anna1957 Sun, 2012-02-12 13:55

Nekem is nagyon tetszik,biztosan el fogom kèsziteni.Recept mentve,koszonom az alkotòjànak!

591
burgonya 10 közepes db
0 ízlés szerint
tojás 3 db
disznózsír 3 ek
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
bors 2 kk
káposzta 1 közepes fej
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
tejföl 175 g
sajt 10 g