Só

Leírás

Ásványi eredetű ízesítő anyag, mely nemcsak fűszerként, hanem tartósítószerként is használatos. Két fő fajtája: a bányászott kősó és a tengeri só (melyet a tengervíz lepárlásával nyernek és mivel a nátrium kloridon kívül sok, a szervezet számára értékes ásványi anyagot tartalmaz, sokkal egészségesebb). Csaknem minden ételbe kerül só, még az édességekbe is kell egy csipetnyi belőle, a só kiemeli az ízeket. Az emberi szervezet normális működéséhez napi 5 g só bevitele szükséges.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, nedvességtől védett helyen.

41644 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

A túl sok só az immunrendszeredet is hazavághatja

Sokszor írtunk már róla, hogy a túl sok só káros a szervezetre, valószínűleg ezt mindenki már magától is tudja. Azt viszont kevésbé, hogy világjárvány idején is érdemes különösen figyelni a sófogyasztás mérséklésére, mivel túl sok ebből az ízesítőből akár az immunrendszert is károsíthatja.

Stuth-Nagy Niki

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek