3+1 őszi gyümölcs, ami SÜTVE is isteni, nem csak nyersen

Alma, körte, füge...és a kakukktojás banán, ami tudjuk, nem kifejezetten az évszakhoz kötődik, de miért is ne említhetnénk meg? Hiszen sütve ő is isteni!

Itt az ősz, most már megállíthatatlanul bekapcsoltak bennünk a vészvillogók, jön az év vége: visszaszámolunk az első karácsonyi reklámokig, kirakatokig, receptekig...vagy már túl is vagyunk rajtuk?

Készüljük a télre ebben az átmeneti időszakban isteni őszi receptekkel, olyanokkal, amelyek esztétikailag és ízben is megidézik a bekuckózós-fimezős-kinemmmozdulós estéket.

Ezúttal gyümölcsöket sütünk - ha unod már, hogy nyersen fogyaszd őket, ezekkel a receptekkel tuti nem lősz mellé!

1. ALMA

Mi lenne magától értetődőbb, mint a legősziesebb gyümölcsöt megsütni...mondjuk egy almás pitében, nem igaz? Legjobb barátja a fahéj, de a gyömbérrel, szegfűszeggel, citrommal is jóban van, és magában, édességként, éshúsok mellé is kiváló. Sütőben, serpenyőben sütve egyaránt működik - szeletekben, deegyben is hagyhatjuk. A kicsit kalóriadúsabb megoldás pedig, ha pongyolát is adunk rá!

2. KÖRTE

A körte méltatlanul keveset használt és fogyasztott gyümölcs hazánkban, valahogy mindig megmaradt az alma mögött mostohatestvérnek. Pedig nyersen, párolva, sütve, salátában, húsok mellé, kompótként, és természetes, hogy sütikben is isteni!

3. FÜGE

A füge talán a legelegánsabb gyümölcsök egyike, van benne valami különleges, egyedi méltóság, ritkán fogyasztjuk, kevéssé ismerjük, mint előző két társát, pedig lekvárként, nyersen, salátákba dobva, sajttal töltve, húsokkal karöltve, süteményekben is isteni.

+1. BANÁN

Ki nem hagynánk a főleg keleten népszerű isteni sült banán ötletét, ami mézzel, esetleg citrommal leöntve több, mint mennyei, de az almához hasonlóan be is bundázhatjuk, és kisüthetjük kabátjában, sőt, akár grillezhetjük is fahéjjal, rummal!

Ha pedig sütibe raknád, válassz receptet innen vagy mondjuk innen.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek