3+1 őszi gyümölcs, ami SÜTVE is isteni, nem csak nyersen

Alma, körte, füge...és a kakukktojás banán, ami tudjuk, nem kifejezetten az évszakhoz kötődik, de miért is ne említhetnénk meg? Hiszen sütve ő is isteni!

Itt az ősz, most már megállíthatatlanul bekapcsoltak bennünk a vészvillogók, jön az év vége: visszaszámolunk az első karácsonyi reklámokig, kirakatokig, receptekig...vagy már túl is vagyunk rajtuk?

Készüljük a télre ebben az átmeneti időszakban isteni őszi receptekkel, olyanokkal, amelyek esztétikailag és ízben is megidézik a bekuckózós-fimezős-kinemmmozdulós estéket.

Ezúttal gyümölcsöket sütünk - ha unod már, hogy nyersen fogyaszd őket, ezekkel a receptekkel tuti nem lősz mellé!

1. ALMA

Mi lenne magától értetődőbb, mint a legősziesebb gyümölcsöt megsütni...mondjuk egy almás pitében, nem igaz? Legjobb barátja a fahéj, de a gyömbérrel, szegfűszeggel, citrommal is jóban van, és magában, édességként, éshúsok mellé is kiváló. Sütőben, serpenyőben sütve egyaránt működik - szeletekben, deegyben is hagyhatjuk. A kicsit kalóriadúsabb megoldás pedig, ha pongyolát is adunk rá!

2. KÖRTE

A körte méltatlanul keveset használt és fogyasztott gyümölcs hazánkban, valahogy mindig megmaradt az alma mögött mostohatestvérnek. Pedig nyersen, párolva, sütve, salátában, húsok mellé, kompótként, és természetes, hogy sütikben is isteni!

3. FÜGE

A füge talán a legelegánsabb gyümölcsök egyike, van benne valami különleges, egyedi méltóság, ritkán fogyasztjuk, kevéssé ismerjük, mint előző két társát, pedig lekvárként, nyersen, salátákba dobva, sajttal töltve, húsokkal karöltve, süteményekben is isteni.

+1. BANÁN

Ki nem hagynánk a főleg keleten népszerű isteni sült banán ötletét, ami mézzel, esetleg citrommal leöntve több, mint mennyei, de az almához hasonlóan be is bundázhatjuk, és kisüthetjük kabátjában, sőt, akár grillezhetjük is fahéjjal, rummal!

Ha pedig sütibe raknád, válassz receptet innen vagy mondjuk innen.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek