r
Nosalty Logó

Klasszikus banánkenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Klasszikus banánkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 634 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2535 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 228 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 634 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1938.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 2535 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt banánokat tegyük egy tálba a sütőporral, és egy krumplinyomóval nyomkodjuk pürésre.
  2. Adjuk hozzá a két tojást, és egy kézi mixer segítségével verjük habosra.
  3. Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat és a fahéjat, majd keverjünk rajta egyet.
  4. A friss datolyákat egy villa segítségével vagy turmixszal pürésítsük, majd adjuk a mixhez.
  5. Keverjük bele a kétfajta lisztet, ehhez a legkönnyebb a kézi mixert használni. Ne dolgozzuk ki a masszát teljesen, csak addig, ameddig a liszt elkeveredik benne. Ezen a ponton lehet hozzáadni kókuszreszeléket, csokit vagy bármit, ami a kezünkbe akad.
  6. Kókuszolajjal kenjünk ki egy kenyérformát, és öntsük bele a masszát.
  7. 175C-os sütőben süssük 60-75 percig. Félidőben fedjük le alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.
  8. Fogyasszuk hidegen, melegen, de le is lehet fagyasztani.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 195
  • Össznézettség: 112533
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 23.

Receptkategóriák

Ohh te csodás banánkenyér. A legjobb módja annak, hogyan használjuk fel a barna, megpöttyösödött banánokat a konyhapultról. Ez a klasszikus változat szaftos, puha, és rendkívül jól lehet fagyasztani, csak előtte szeleteljük fel. Reggel pirítsuk meg a szeleteket a pirítós sütőben, és meleg banánkenyér lesz a jutalmunk. Vasárnap süssünk két adagot. Egyet a hétre előre, egyet pedig aznapra. Hamar elfogy!

Hozzászólások

Carrieke

Szia! Ha nem szeretnék süt?poros lisztet használni, akkor milyen aránymódosításokat javasolsz a süt?por-liszt terén? :) Köszönöm el?re is :)

Törölt felhasználó

Szia! Hogy ?szinte legyek úgy még nem próbáltam de szerintem egy extra teáskanál süt?porral m?ködhet. Ha kipróbálom, mindenképp módosítom a receptet. Köszi hogy felhívtad a figyelmemet erre :)

Törölt felhasználó

Elvileg a "süt?poros liszt" nem ugyanaz, mintha liszthez süt?port keversz, van még benne valamiféle "turbózás", de szerintem ha a süt?porodon lév? ajánlással csinálod, nagy baj nem lehet :) Én úgy szoktam, hogy ha süt?poros liszt van a receptben, akkor az ajánlással dolgozom és max. ha tömörebb tésztáról van szó, vagy kevés/nincs benne tojás, akkor egy jó késhegynyivel többet teszek bele a süt?porból :) Nekem az lenne a kérdésem, hogy mekkora süt?formát használsz ehhez a recepthez?

Törölt felhasználó

Kipróbáltam és két kiskanál süt?porral tudod helyettesíteni a süt?poros lisztet.

NovakAndi

Szia, friss datolya nélkül is készíthet?? Akkor kell valamit módosítanom a recepten? Köszönöm!

Törölt felhasználó

Ha nem jutsz friss datolyához, akkor a szárított is jó csak arra figyelj hogy ne legyen cukrozott. Áztasd be kicsit meleg vízbe hogy felpuhuljanak és utána pürésítsd le egy kis meleg vízzel. Remélem sikerül megcsinálni :)

NovakAndi

OK, köszönöm, megpróbálom így. Andi

vmzsuzsa

Szia! A fotón a süti tetején belenyomkodott fél banánok vannak. Ez a 4db-on felül van, vagy kevesebb a pürésített banán? Zsuzsa.

Törölt felhasználó

Szia Zsuzsa, A tetejen levo bananok plusszok, csak dekoracio :) Kel a 4 banan a sutibe hogy eleg edes legyen. Agi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek