r
Nosalty Logó

Gorgonzolával töltött körte Lakatos Márktól

NS
Gorgonzolával töltött körte Lakatos Márktól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gyümölcshöz

A vinaigrette-hez

416
Kalória
10.6g
Fehérje
44.1g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
182.6g
Víz
30g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
30.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gyümölcshöz

A vinaigrette-hez

Összesen 416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gyümölcshöz

A vinaigrette-hez

Összesen 1661 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gyümölcshöz

A vinaigrette-hez

Összesen 140 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.2 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4388.6 g
  • Cink
    322 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    1835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    730.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1896 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3884 micro
Összesen 1661 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

A gyümölcshöz

  1. Melegítsd elő a sütőt 175ºC-ra. A vajat keverd össze 1 ek. mézzel, majd kend meg vele a körték vágott oldalát. Ha azt látod, hogy a körte dülöngél, akkor a gömbölyű részéből vágj le egy kis darabot, hogy biztosan álljon a talpán.
  2. Egy tepsiben rendezd egymás mellé a körtéket a vágott felükkel felfelé, és süsd 15 percig.
  3. Közben egy száraz serpenyőben pár perc alatt pirítsd meg a mandulát. Egy kis tálban keverd össze a gorgonzolát a mandulával - keveset tegyél félre a tetejére - és a maradék mézzel és a kakukkfűlevelekkel.
  4. Kapcsold be a grillfokozatot. A meleg körtéket töltsd meg a krémmel, a tetejét pedig szórd meg a maradék mandulával, majd süsd pár percet, de ne közvetlenül a grill alatt, hanem inkább a sütő közepén, hogy ne égjen meg.

A vinaigrette-hez

  1. Közben a vinaigrettet készítsd el egy aprítóban az összes hozzávaló összekeverésével. A meleg körtét tálald rukkolaágyon az öntettel meglocsolva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Körte van télen-nyáron, de hogy őszinte legyek, inkább csak télen használom ki, mert nyáron annyi minden más is van, télen viszont szűkében vagyunk a friss gyümölcsnek. Ilyenkor viszont minden lehetséges módon használom, most például egy édes-sós verzióban.

További receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Szaftos brassói aprópecsenye

A brassóiról rengeteg legenda kering - hogy a brassói gyorsvonaton készült először, mások szerint Brassóban találták ki. A helyzet az, hogy már a XIX. századi szakácskönyvekben is ...