r
Nosalty Logó

Maradham, a szardíniai pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Maradham, a szardíniai pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
300 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szósz és feltétek

Összesen 588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szósz és feltétek

Összesen 2347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szósz és feltétek

Összesen 190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5689.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    2776 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2096 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    8235 micro
  • Lut-zea
    2904 micro
Összesen 2347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    670 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szósz és feltétek

Elkészítés

Tészta

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, puhára főzzük, miután kihűlt, krumplinyomóval áttörjük.
  2. Robotgép segítségével a tészta hozzávalóit és a burgonyát összekeverjük, majd kézzel kicsit átdolgozzunk. 30-40 percet letakarva pihentetjük (nem szükséges).
  3. Közben a paradicsomot a fokhagymával, olívaolajjal és friss bazsalikommal leturmixoljuk (botmixerrel), alaposan beízesítjük sóval, borssal, cukorral (akár egy kis chilivel is).
  4. A tésztát két részre osztjuk. Ugyanúgy járunk el vele, mint a hagyományos pizzánál. Formázzuk, vékonyra kinyújtjuk (kézzel, de sodrófával is lehet), és tepsire helyezzük.
  5. Megkenjük a szósszal a tésztalapokat, rámorzsolunk a mozzarellából.
  6. Végül 300°C-os, előmelegített sütőben, alsó-felső funkción pár (3-4) percig sütjük.
  7. Ha elkészült, még melegen ráhelyezzük a prosciutto-szeleteket, fügecikkeket, megszórjuk kevés rukkolával, pecorino sajttal, és már fogyaszthatjuk is!
  8. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 300 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2342
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradham, a szardíniai pizza
Gerzsenyi Flóra 378 recept

A „Tuerredda”  Baunei-re jellemző burgonyakenyér, melyet a helyi hagyományokból származó alapanyagokkal egészítenek ki: ezt a specialitást „Maradham” -nek nevezik, ez a pizza eredeti értelmezése Szardínián. A paradicsomszósz mellett a helyiek leginkább tengergyümölcseit, szárított halikrát és articsókát használnak feltétként a tésztára. Én most egy saját verziót készítek el fügével és prosciuttoval. 

Hozzávalók

Tészta

Szósz és feltétek

Címlapról ajánljuk

További cikkek