Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maradham, a szardíniai pizza

Maradham, a szardíniai pizza
Maradham, a szardíniai pizza
33 perc / előkészület: 30 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A „Tuerredda”  Baunei-re jellemző burgonyakenyér, melyet a helyi hagyományokból származó alapanyagokkal egészítenek ki: ezt a specialitást „Maradham” -nek nevezik, ez a pizza eredeti értelmezése Szardínián. A paradicsomszósz mellett a helyiek leginkább tengergyümölcseit, szárított halikrát és articsókát használnak feltétként a tésztára. Én most egy saját verziót készítek el fügével és prosciuttoval. 

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Szósz és feltétek

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, puhára főzzük, miután kihűlt, krumplinyomóval áttörjük.
  2. Robotgép segítségével a tészta hozzávalóit és a burgonyát összekeverjük, majd kézzel kicsit átdolgozzunk. 30-40 percet letakarva pihentetjük (nem szükséges).
  3. Közben a paradicsomot a fokhagymával, olívaolajjal és friss bazsalikommal leturmixoljuk (botmixerrel), alaposan beízesítjük sóval, borssal, cukorral (akár egy kis chilivel is).
  4. A tésztát két részre osztjuk. Ugyanúgy járunk el vele, mint a hagyományos pizzánál. Formázzuk, vékonyra kinyújtjuk (kézzel, de sodrófával is lehet), és tepsire helyezzük.
  5. Megkenjük a szósszal a tésztalapokat, rámorzsolunk a mozzarellából.
  6. Végül 300°C-os, előmelegített sütőben, alsó-felső funkción pár (3-4) percig sütjük.
  7. Ha elkészült, még melegen ráhelyezzük a prosciutto-szeleteket, fügecikkeket, megszórjuk kevés rukkolával, pecorino sajttal, és már fogyaszthatjuk is!
  8. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 300°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 160
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
41 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: pizza
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás pizza, fügés pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

591
kenyérliszt BL80 200 g
rétesliszt 50 g
instant élesztő 5 g
olívaolaj 1 teáskanál
sertészsír 2 ek
2 csipet
cukor 2 csipet
burgonya 150 g
konzerv paradicsom 30 dkg
fokhagyma 1 gerezd
bazsalikom 1 marék
olívaolaj 2 ek
cukor 2 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mozzarella 100 g
prosciutto 80 g
füge 2 db
rukkola 50 g
pecorino sajt 50 g