Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős sült alma

Serpenyős sült alma
Serpenyős sült alma
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hideg téli estéken, de akár a nyári hőségben is ideális édesség. Svédországban láttam hasonlót, azóta néhány változtatással ez a formája vált be.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát kis kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben a vajon pár percig sütjük.
  2. Hozzáadjuk a mézet, aromát, fahéjat, vaníliás cukrot és a zabpelyhet. Addig sütjük, míg a zabpehely is megszívja magát.
  3. Majd forrón, vaníliafagylalttal vagy vaníliapudinggal tálaljuk.
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 875
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsumbacsek

Mióta szakács: 2019.05.06.
1 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: skandináv
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes almás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cranberry
Sóskaramell / cranberry Sun, 2019-05-12 08:30

Egyszerű és tutibiztos nagyszerű finomság. Én szárazon megpirítom majd a zabpelyhet, arra mehet a vaj és az alma, a legvégén méz és esetleg kis citromlé. Mindenképp megcsinálom, köszi az ötletet!

364
alma 3 nagy db
vaj 5 dkg
zabpehely 15 g
méz 1 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
vanília fagylalt 30 dkg