Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült körtés saláta

Sült körtés saláta
Sült körtés saláta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaszias hangulatú saláta. Gyors és ideális ebéd vagy vacsora.
A recept kisebb változtatásokkal a NLKonyha legfrissebb számából való.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtéket alaposan megmossuk, nem hámozzuk, csak félbevágjuk, magházukat kivágjuk és mindegyik felet három cikkelyre szeleteljük.
  2. Serpenyőben 2 evőkanálnyi olajon, nagy lángon megsütjük a körtecikkek mindkét oldalát. Megszórjuk a frissen tört borssal, felöntjük a borral. Forralunk egyet rajta.
  3. A rukkolát tányérokra rendezzük. Ráfektetjük a bor(s)os sült körtéket. Közéjük dugjuk a hajszálvékony sonkaszeleteket.
  4. Olívaolajjal és balzsamecettel spricceljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 33 599
elküldve: 17
receptkönyvben: 1 023
elkészítve: 57/59
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz

egyéb elnevezések

körtés-sonkás saláta, körtés-sonkás rukkolasaláta

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2014-12-24 19:32

Én ezt ma az ünnepi asztalra tettem és nem bántam meg!

valijudit
valijudit Mon, 2014-04-21 16:13

Köszönöm a receptet! Nagyon finom és ízletes! Legközelebb ki fogom próbálni almával is! :-)

Shephard
Shephard Fri, 2012-03-30 13:10

Hát ez nagyon jól hangzik, biztos hogy hamarosan ki fogom próbálni, főleg hogy saláta mániás vagyok :) Nem azért mert egészséges, vagy diétás, hanem mert imádom őket :) Köszönöm a receptet!

304
körte 2 nagy db
prosciutto 80 g
rukkola 5 dkg
négyszínű bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2.5 teáskanál
fehérbor 0.5 dl
balzsamecet 1 teáskanál