Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas sült alma vörösáfonya dzsemmel

Fahéjas sült alma vörösáfonya dzsemmel
Fahéjas sült alma vörösáfonya dzsemmel
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető illatos téli édesség egy kis vörösáfonyával. A fahéjas cukor sütés közben vékonyan rákaramellizálódik az almára, és így még finomabb lesz:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk és a magházát egy késsel körbevágjuk, majd eltávolítjuk úgy, hogy az alja ne lyukadjon ki.
  2. A cukrot összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal és szegfűszeggel, majd az almákat jól beleforgatjuk, hogy mindenhol tapadjon rá (ha marad cukor, a közepébe is szórhatunk).
  3. Az almákat sütőpapírra helyezzük, megtöltjük 1-1 teáskanálnyi vörösáfonya dzsemmel, majd oldalukat meglocsoljuk kevés olvasztott vajjal.
  4. A sütőt előmelegítjük, és megsütjük az almákat.
  5. Melegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 985
elküldve: 4
receptkönyvben: 540
elkészítve: 30/39
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült alma, vörösáfonyás töltött alma, fahéjas sült alma

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

randrea
Andrea / randrea Sun, 2015-04-12 13:32

Hú, ez nagyon finom! Házi szilvalekvárral töltöttem meg és sült oldalas mellé fogyasztottam. Sokszor fogok még ilyet sütni!

csukcs
Csillu / csukcs Fri, 2015-02-06 23:32

Sokszor csinálunk sült almát, de nem szoktuk meghámozni, csak a közepét vágjuk ki és töltjük meg. Változatosság kedvéért kipróbáltuk ezt a receptet, de így hámozva nagyon kiszárad az alma sütésnél.
Maradunk a héjjal sütésnél, így a nedvességet jobban bent tartja és finomabb lesz az alma.

Myrna53
Myrna53 Mon, 2014-10-13 21:29

Nagyon finom! Lekvár helyett egy kis mézet csurgattam bele.
Köszönöm, hogy megosztottad ezt az egyszerű, mégis különleges receptet!

Zs.u.zs.i
Zs.u.zs.i Thu, 2014-07-17 17:07

Nagyszerű, könnyű, mégis laktató desszert! Lekvár híján tettem bele egy kis aszalt gyümölcsöt :)

Beks
Beks / Beks Thu, 2011-12-22 00:15

Logikailag az alma nedves, tehát a cukros fahéj így is, úgy is könnyen ráragad.
Amúgy köszönöm a recepted:) Valami kevésbé kalóriadús desszertet kerestem magamnak Karácsonyra, és ez pont megfelel:) Főleg, ha sikerülne édesítőszeres lekvárt szereznem...

vikki
vikki / vikki Fri, 2011-12-23 10:13

Igazából bármilyen ízű lekvárral elkészíthető, szerintem keress olyat hozzá, aminek magas a gyümölcstartalma, abban nincs olyan sok cukor. :)

Szeva50
Szeva / Szeva50 Wed, 2011-12-21 08:30

Egy logikai kérdés: nem először olvasztott vaj, és utána a cukros fahéj? Így nem könnyebben tapadna az almára a cukor?

vikki
vikki / vikki Wed, 2011-12-21 12:42

Én a cukorba forgattam bele először, nekem teljesen rátapadt így is, mivel az alma alapból is nedves mikor meghámozod. A vajat igazából csak azért tettem rá, hogy sütés közben a sütőben ne száradjon ki.

153
alma 4 db
áfonyadzsem 4 teáskanál
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
vaj 1 dkg