Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült gyümölcsök joghurttal és házi morzsával

Sült gyümölcsök joghurttal és házi morzsával
Sült gyümölcsök joghurttal és házi morzsával
42 perc / előkészület: 12 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Berlinben az egyik kávézóban teljesen rákattantunk erre a finomságra, ami kiváló egy könnyű desszertnek, de reggelire sem utolsó! A morzsa egy kicsit több lesz, de vagy eltesszük későbbre egy új adaghoz, vagy csinálhatunk belőle sajttorta alapot, vagy szórhatjuk gyümölcsös pitébe, hogy felfogja a levet. Kifejezetten jót tesz neki, ha összeállítva áll egy éjszakát a hűtőben.

hozzávalók / 2 adag

A morzsához

A sült gyümölcshöz

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A morzsához

  1. A lisztet, a cukrot a fűszerkeveréket és a sót öntsük egy késes betétű robotgépbe. Adjuk hozzá az apró kockára vágott vajat, majd addig mixeljük, amíg morzsalékosra össze nem áll.
  2. Vegyük ki a tésztát, kézzel gyúrjuk gombóccá, csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe fél órára.
  3. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, a tésztát kisebb-nagyobb darabokban csipkedjük a papírra, és tegyük 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe 20-25 percre, amíg meg nem barnul, majd vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A sült gyümölcshöz

  1. A szilvát vágjuk félbe és magozzuk ki, a fügeszemeket negyedeljük. Adjuk hozzá a mézet, a vanília kikapart magjait, és öntsük bele egy kicsi, sütőbe is tehető formába.
  2. 190 fokra előmelegített sütőben 12 percig süssük, félidőben forgassuk át.

Az összeállításhoz

  1. A kihűlt morzsát kézzel törjük apró darabokra. Szórjuk a morzsából a pohár vagy a befőttesüveg aljára. Kanalazzuk rá a felkevert joghurtot, majd a tetejére halmozzuk rá a kihűlt gyümölcsöt, és végül a sütés közben kifolyt, mézzel elkeveredett gyümölcslevet kanalazzuk rá.
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 142
elküldve: 3
receptkönyvben: 207
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes krém
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

sült fügés pohárkém, pohárdesszert házi morzsával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kexie
Kexie / Kexie Sun, 2015-10-18 13:06

Régóta szemeztem ezzel a guszta képpel, végül vasárnap reggeli, felejthetetlen randi lett belőle :) A morzsát ugyan reform módon, zabpehely+méz+kókuszzsír trióval készítettem, de köszönöm a recept-inspirációt!

Funtineli
Funtineli / Funtineli Sat, 2015-08-29 18:48

Ez nagyon, nagyon gusztusos és biztos finom is! :) Jókor jött, mert most egy kicsit unom az amúgy nagyon kedvelt szeretett reggelim - tejeskávé, pirítós vajjal, házi baracklekvárral. Ki fogom próbálni, egy kis zabpehellyel kiváltva a liszt egy részét.

Made01
Made01 Thu, 2015-08-27 20:32

115 dkg vaj? Kicsit úszna a vajban, nem?! :-) Amúgy nagyon jól hangzik a recept :-)

1253
finomliszt 115 g
cukor 115 g
1 csipet
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
vaj 115 g
füge 4 db
szilva 6 db
méz 1.5 ek
vanília 0.5 db
görög joghurt 2.5 dl