r
Nosalty Logó

Sült gyümölcsök joghurttal és házi morzsával

Dávid
Sült gyümölcsök joghurttal és házi morzsával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A morzsához

A sült gyümölcshöz

Az összeállításhoz

1253
Kalória
14.2g
Fehérje
179.8g
Szénhidrát
58.3g
Zsír
332.5g
Víz
123.6g
Koleszterin
9.5g
Élelmi rost
121.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A morzsához

A sült gyümölcshöz

Az összeállításhoz

Összesen 1253 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A morzsához

A sült gyümölcshöz

Az összeállításhoz

Összesen 2507 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A morzsához

A sült gyümölcshöz

Az összeállításhoz

Összesen 178 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    179.8 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    332.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1253 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    116.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    359.6 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    665.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 2507 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

A morzsához

  1. A lisztet, a cukrot a fűszerkeveréket és a sót öntsük egy késes betétű robotgépbe. Adjuk hozzá az apró kockára vágott vajat, majd addig mixeljük, amíg morzsalékosra össze nem áll.
  2. Vegyük ki a tésztát, kézzel gyúrjuk gombóccá, csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe fél órára.
  3. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, a tésztát kisebb-nagyobb darabokban csipkedjük a papírra, és tegyük 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe 20-25 percre, amíg meg nem barnul, majd vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A sült gyümölcshöz

  1. A szilvát vágjuk félbe és magozzuk ki, a fügeszemeket negyedeljük. Adjuk hozzá a mézet, a vanília kikapart magjait, és öntsük bele egy kicsi, sütőbe is tehető formába.
  2. 190 fokra előmelegített sütőben 12 percig süssük, félidőben forgassuk át.

Az összeállításhoz

  1. A kihűlt morzsát kézzel törjük apró darabokra. Szórjuk a morzsából a pohár vagy a befőttesüveg aljára. Kanalazzuk rá a felkevert joghurtot, majd a tetejére halmozzuk rá a kihűlt gyümölcsöt, és végül a sütés közben kifolyt, mézzel elkeveredett gyümölcslevet kanalazzuk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 12 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Berlinben az egyik kávézóban teljesen rákattantunk erre a finomságra, ami kiváló egy könnyű desszertnek, de reggelire sem utolsó! A morzsa egy kicsit több lesz, de vagy eltesszük későbbre egy új adaghoz, vagy csinálhatunk belőle sajttorta alapot, vagy szórhatjuk gyümölcsös pitébe, hogy felfogja a levet. Kifejezetten jót tesz neki, ha összeállítva áll egy éjszakát a hűtőben.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek