Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Holland almafánk

Holland almafánk
Holland almafánk
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hollandok híres, ünnepi almafánkja, ami leginkább a mi bundás almánkhoz hasonlít, ám az elkészítése időigényesebb. 
Érdemes kipróbálni! :)

hozzávalók / 8 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1,5 dl langyos vízben, egy evőkanál cukorral felfuttatjuk.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd elkeverjük a cukorral. A lisztes keverék közepére ütjük a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a langyos tej felét, majd egy villa vagy habverő segítségével simára keverjük.
  3. Fokozatosan hozzáadjuk a langyos tej másik felét is, elkeverjük, és lefedve egy óráig hagyjuk kelni.
  4. Az almákat megpucoljuk, eltávolítjuk a magházát, majd 1-2 cm vastag karikákra vágjuk.
  5. A megkelt tésztát megsózzuk, elkeverjük, majd belemártogatjuk az almakarikákat.
  6. Forró olajban 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük, papírtörlővel felitatjuk a maradék olajat a fánkokról, majd a porcukros-fahéjas keverékkel megszórjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 271
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: holland
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás alma

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

556
víz 1.5 dl
instant élesztő 1 tasak (11 gr)
cukor 50 g
finomliszt 40 dkg
tojás 2 db
tej 4 dl
1 csipet
alma 5 db
porcukor 2 ek
fahéj 1 teáskanál