Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos szirupban párolt körte

Sáfrányos szirupban párolt körte
Sáfrányos szirupban párolt körte
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, fűszeres körtekompót, ami önmagában tejszínhabbal is isteni, de mehet amerikai palacsintához, brownie-hoz vaníliafagyival, vagy akár még sült húsok kísérőjének is.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot és a vizet egy kisebb edénybe öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot (én házi vaníliás cukrot használok, de mehet bele egy negyed vaníliarúd is), a sáfrányt, a vékony csíkokra vágott gyömbért, a fahéjrudat és a citrom héját. Az egészet sűrű sziruppá összefőzzük.
  2. A körtéket meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, majd a cukorsziruphoz adjuk, és 5 percig főzzük. Ezután a körtéket óvatosan egy befőttesüvegbe tesszük, majd ráöntjük a még forró szirupot, és legalább egy éjszakát hagyjuk állni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 251
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: befőttek
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi gasztroajándék, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 5 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: télire, befőtt, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

körtebefőtt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

329
cukor 300 g
víz 300 ml
vaníliás cukor 1 csomag
sáfrány 1 csipet
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
fahéjrúd 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
körte 5 kis db