Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-bundás alma

Fahéjas-bundás alma
Fahéjas-bundás alma
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Villámgyorsan elkészíthető, gyerekkori kedvencünk, a bundás alma. 
Fahéjas porcukorral az igazi! :)

hozzávalók / 4 adag

A bundás almához

A szóráshoz

Sütőzsiradék

A bundás almához
Minden fázishoz
  • 0
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat egy kevés sóval és porcukorral simára keverünk, majd folyamatosan adagolva hozzáadjuk a tejet. Egy másik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. Egy nagy tálban elkeverünk 30 dkg lisztet a sütőporral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket. Kb. 1 dl szódavízzel hígítjuk, majd simára keverjük.
  3. Jöhet a masszába a felvert tojásfehérje, majd óvatosan elkeverjük.
  4. Az almákat megpucoljuk, majd vékony gerezdekre vágjuk. Megszórjuk kb. 10 dkg liszttel, összeforgatjuk, majd egy villa segítségével belemártjuk a masszába.
  5. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az almákat.
  6. Egy kis tálban elkeverjük a porcukrot a fahéjjal, ezzel fogjuk megszórni a kisült bundás almákat.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 5 515
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
957 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundázott alma

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

882
tojássárgája 3 db
0 ízlés szerint
porcukor 3 ek
tej 1.5 dl
tojásfehérje 2 db
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 teáskanál
szódavíz 1 dl
alma 3 db
porcukor 3 ek
fahéj 1 tk