r
Nosalty Logó

Hidegtál, ahogy cintike készíti

NS
Hidegtál, ahogy cintike készíti
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Franciasalátához

Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)

Kolbászos húshoz

Göngyölt, töltött csirke

A sült csirkecombhoz

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

2458
Kalória
134.7g
Fehérje
113.5g
Szénhidrát
158.6g
Zsír
684.8g
Víz
794.2g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
35.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Franciasalátához

Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)

Kolbászos húshoz

Göngyölt, töltött csirke

A sült csirkecombhoz

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

Összesen 2458 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Franciasalátához

Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)

Kolbászos húshoz

Göngyölt, töltött csirke

A sült csirkecombhoz

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

Összesen 12280 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Franciasalátához

Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)

Kolbászos húshoz

Göngyölt, töltött csirke

A sült csirkecombhoz

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

Összesen 144 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    158.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4016.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    1898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    684.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 2458 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    673.3 g

Zsír

  • Összesen
    793.1 g
  • Telített zsírsav
    280 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    3971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20082.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    668 mg
  • Kálcium
    3088 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    867 mg
  • Foszfor
    5907 mg
  • Nátrium
    9488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    567.6 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    3424.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3171 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    514 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    154 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    2995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3003 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    1687 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2783 micro
Összesen 12280 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

Franciasalátához

  1. Megfőzzük az alapot, egy tálba tesszük hűlni. Ha kihűlt, apróra vágjuk a csemegeuborkát és az almát (kb akkorára, mint a borsó), hozzáadjuk. Egy külön tálban összekeverjük a majonézt, a mustárt, tejfölt, borsot, porcukrot és a citromlevet. Hozzáadjuk a zöldségekhez, és jól összedolgozzuk, hűtőbe tesszük.

Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)

  1. A krumplit egészben, hajával együtt sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk, tetszőleges nagyságúra vágjuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzávágjuk a hagymát úgy, hogy arányos nagyságú legyen a krumplival. Egy külön tálban összekeverjük a majonézt, a mustárt, tejfölt, borsot, porcukrot, citromlevet, majd jól összedolgozzuk a krumplival és a hagymával, hűtőbe tesszük.

Kolbászos húshoz

  1. Felszúrjuk a karajt, a kolbászt -ha fagyos- akkor könnyebben át tudjuk rajta dugni. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, tepsibe tesszük, olajat és vizet öntünk alá, lefóliázzuk. 200 fokon megvárjuk, míg megpuhul a hús, ha megpuhult, levesszük a fóliát, és 220 fokon aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.

Göngyölt, töltött csirke

  1. A csirkehúst úgy szeleteljük, hogy össze tudjuk majd hajtani. Amit bele szeretnénk tölteni, azt apró darabokra vágjuk, és beletöltjük, összehajtjuk a húst, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, majd az összehajtott húsokat egyenként fóliázzuk, és úgy tesszük a tepsibe. 200 fokon puhára sütjük, ha megpuhult, 220 fokon fólia nélkül aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.

A sült csirkecombhoz

  1. A csirkecombokat megmossuk, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. A tepsibe tesszük, olajat és vizet öntünk alá, lefóliázzuk, és 200 fokon megfőzzük. Ha megfőtt, fólia nélkül 220 fokon megpirítjuk a tetejét kicsit.

A sonkatekercshez

  1. Egy tálban a főtt tojássárgáját, sót, borsot, mustárt, tormát összedolgozzuk. Egy edénybe teszünk fel tejet forrni, ha felforrt, akkor hozzáadjuk a vajat és a lisztet, egy kevés sót. Ha ez kihűlt, összekeverjük a két keveréket, és a sonkába töltjük úgy, mint ahogy a palacsintát szoktuk. Szorosan feltekerjük, a végét ezzel a masszával, habzsák segítségével lezárjuk.

A kaszinótojáshoz

  1. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, meghámozzuk, megvárjuk, míg meghűl. Kettévágjuk, kivesszük a sárgáját. Egy tányérba lereszeljük a legfinomabb reszelőn a sárgáját, sóval, borssal, mustárral, kevés tormával összedolgozzuk. Egy edényben feltesszük a tejet melegedni, ha forr, hozzáadjuk a vajat és a lisztet, egy csipet sót, és sűrűsödésig főzzük. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a tojássárgájás keverékhez, összedolgozzuk, és a tojások belsejébe töltjük. A tojások tetejére elkészítjük az étkezési zselatint a csomagoláson leírtak szerint. Ha kész, hozzáadjuk a tejfölt, és míg nem szilárdul meg, a tojások tetejére öntjük.
  2. Ha kész, tetszőlegesen elhelyezzük egy fémtálcán, alulra a salátát és a tetejére a többi sültet, a kaszinótojást, a sonkatekercset úgy, hogy mutatós legyen! Zöldségekkel díszítjük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Fontos, hogy rendesen kihűljön minden, és hogy a salátának legyen ideje összeérni!

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Zöldséges tócsni

Ezek a zöldséges tócsnik frissek, ropogósak, és nagyon egészségbarátak. Cukkinivel, sárgarépával és burgonyával készítve nagyszerű ebéd vagy uzsonna válik belőlük, tuti nem fogtok ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...