Sonka

Sertés combjának a húsa, melyet különféleképpen érlelnek. Egészben vagy szeletelve, főve vagy nyersen (sós vízben érlelve, levegőn szárítva vagy füstölve) kapható.Híres sonkák: az olasz Prosciutto di Parma és Prosciutto di San Daniele, a spanyol Jamón Ibérico és Jamón Serrano, a francia Bayonne sonka, a német fekete erdei sonka és westfáliai sonka, valamint a spanyol Jambon d’Ardenne.
Bármikor.
Hűtőszekrényben.
fehérjetartalom
19 g
zsírtartalom
1 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Nátrium
1100 mg
fehérje
19 g
Zsír
telített zsírsav
1 g
ásványi anyagok
Nátrium
1100 mg
szénhidrát
vitaminok
Victoria kislányának még nincsen Instagramja, de már előre aggódik a gonosz kommentelők miatt.
Liptai LillaA Vkusno i Tocskával nincsenek megelégedve igazán a vásárlók, bár ez egyáltalán nem meglepő.
NosaltyA gyümölcsös piték uralják a nyár süteményfelhozatalát, és ha sok ilyen desszertet készítünk, nem árt ellesnünk egy-két trükköt ahhoz, hogy mindig tökéletesre süljenek.
Lakos BenedekA tojás az egyik legolcsóbb fehérjeforrásunk még mindig, ráadásul rengeteg szuper előnnyel számolhatunk, ha rendszeresen fogyasztjuk.
A sült húsokat amúgy is szokás gyümölccsel párosítani, erre pedig kiváló delikvens lehet az alma. A nyári, savanykásabb darabok főleg, jól illenek csirke, pulyka és sertés mellé is.
A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.