Fehér bors

Fehér bors

Leírás

A bors számos növény markáns csípős ízű bogyó-, mag-, kőmagtermése vagy levele. A „bors” elnevezést szigorúan véve csak a borsfélék családjába tartozó délkelet-ázsiai eredetű kúszónövény, a borscserje kőmagtermésére lehetne használni; e növény virágaiból előbb zöld, majd sárga és piros, végül barna bogyófüzérek fejlődnek, amelyek kiszáradás során feketévé válnak. A fehér borsot ugyanabból az igen érett szemtermésből nyerik mint a feketeborsot, úgy hogy sós vízben áttörik a termésfalát és kiveszik a kőmagot. A fehér bors kevésbé csípős mint a feketebors, világos mártások ízesítésére alkalmas. A fehérbors kb. 4 mm átmérőjű, fehéres, világos színű sima felületű golyócska. A bors több ezer éve ismert és használt fűszer. Rendszeresen használták már Kínában és Indiában, amikor Nagy Sándor az i.e. 4. században behozatta az ókori Görögországba.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Tároljuk száraz, hűvös helyen. Fontos még, hogy légmentes edényt használjunk, így tovább megmaradnak jellemző illat és aroma anyagai.

1168 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek