Zselatin

Zselatin

Leírás

Állati csontból, porcból kinyert színtelen, szagtalan zselésítő anyag. A zselatin por és lap formában kerül forgalomba. A lapzselatin felhasználása: ha melege folyadékba kerül, rögtön beletehetjük a lapokat és addig keverjük, míg fel nem oldódik, ha hideg folyadékhoz szeretnénk adni, először tegyük hideg vízbe, amíg megpuhul, majd csavarjuk ki és kevés forró vízbe téve, kevergetve oldjuk fel, csak ezután kerül a hideg folyadékba. A porzselatint mindig a (hideg vagy meleg) folyadék tetejére szórjuk egyenletesen, ne kevergessük, várjunk, míg kissé megköt, csak aztán keverhetjük, amíg fel nem oldódik teljesen.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Szobahőmérsékleten, gyári csomagolásban.

100g Zselatin

fehérjetartalom

83 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

zselatin?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

83 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.