Főtt tojás

Főtt tojás

Leírás

Főtt tojás, azaz kemény tojás. Hideg vízben feltett tojás, amely a forrástól számolva 10 percet fő. Héjának leszedése előtt hideg vízzel le kell hűteni. Ha kevés vízzel fő meg a tojás, úgy erőteljesebb lesz az íze. A 10 perces tojás már nagyon kemény, az kerül a rakott krumpliba, a 7 perces már megfelelő keménységű a sárgája megszilárdult.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, de 2 napon belül használjuk fel.

100g Főtt tojás

fehérjetartalom

12.58 g

zsírtartalom

373008.758 g

szénhidráttartalom

1.12 g

víztartalom

74.62 g

Hány kalória

gramm

főtt tojás?

Top ásványi anyagok

Foszfor

172 mg

Nátrium

124 mg

Kalcium

50 mg

Magnézium

10 mg

Top vitaminok

Kolin

293.8 mg

B6 vitamin

0.121 g

Pantoténsav - B5 vitamin

1.398 mg

E vitamin

1.03 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12.58 g

Zsír

telített zsírsav

3.267 g

egyszeresen telített zsírsav

4.077 g

többszörösen telített zsírsav

1.414 g

koleszterin

373 g

ásványi anyagok

Kalcium

50 mg

Vas

1.19 mg

Magnézium

10 mg

Foszfor

172 mg

Nátrium

124 mg

Cink

1.05 mg

Réz

0.013 mg

Mangán

0.026 mg

Szelén

30.8 µg

szénhidrát

cukor

1.12 g

víz

74.62 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.066 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.513 mg

Niacin - B3 vitamin

0.064 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.398 mg

Folát

44 µg

Kolin

293.8 mg

Retinol

148 µg

Béta-karotin

11 µg

Béta-kriptoxantin

10 µg

Lutein+zeaxantin

353 µg

E vitamin

1.03 mg

D vitamin

87 µg

K vitamin

0.3 µg

B12 vitamin

1.11 µg

A vitamin

149 µg

B6 vitamin

0.121 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?