Főtt tojás

Leírás
Főtt tojás, azaz kemény tojás. Hideg vízben feltett tojás, amely a forrástól számolva 10 percet fő. Héjának leszedése előtt hideg vízzel le kell hűteni. Ha kevés vízzel fő meg a tojás, úgy erőteljesebb lesz az íze. A 10 perces tojás már nagyon kemény, az kerül a rakott krumpliba, a 7 perces már megfelelő keménységű a sárgája megszilárdult.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben, de 2 napon belül használjuk fel.
100g Főtt tojás
fehérjetartalom
12.58 g
zsírtartalom
373008.758 g
szénhidráttartalom
1.12 g
víztartalom
74.62 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
172 mg
Nátrium
124 mg
Kalcium
50 mg
Magnézium
10 mg
Top vitaminok
Kolin
293.8 mg
B6 vitamin
0.121 g
Pantoténsav - B5 vitamin
1.398 mg
E vitamin
1.03 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
12.58 g
Zsír
telített zsírsav
3.267 g
egyszeresen telített zsírsav
4.077 g
többszörösen telített zsírsav
1.414 g
koleszterin
373 g
ásványi anyagok
Kalcium
50 mg
Vas
1.19 mg
Magnézium
10 mg
Foszfor
172 mg
Nátrium
124 mg
Cink
1.05 mg
Réz
0.013 mg
Mangán
0.026 mg
Szelén
30.8 µg
szénhidrát
cukor
1.12 g
víz
74.62 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.066 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.513 mg
Niacin - B3 vitamin
0.064 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.398 mg
Folát
44 µg
Kolin
293.8 mg
Retinol
148 µg
Béta-karotin
11 µg
Béta-kriptoxantin
10 µg
Lutein+zeaxantin
353 µg
E vitamin
1.03 mg
D vitamin
87 µg
K vitamin
0.3 µg
B12 vitamin
1.11 µg
A vitamin
149 µg
B6 vitamin
0.121 g