Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A legnépszerűbb déligyümölcs, tele antioxidánssal és C-vitaminnal, és legalább annyira sokoldalúan felhasználható, mitn a citrom.  Két csoportját különböztetjük meg: az édes narancsfajtákat (pl. Navel, Valencia), melyeket nyersen is fogyaszthatunk, illetve a keserű fajtákat (pl. Sevilla, Bergamott), melyek csak valamilyen módon elkészítve válnak fogyaszthatóvá. A narancsot magában ehetjük, gyümölcssalátába keverhetjük, dzsemet készíthetünk belőle. Frissen facsart levét megihatjuk, süteményeket ízesíthetünk vele, csakúgy, mint a lereszelt héjával. A narancs kitűnően illik egyes húsokhoz is (pl. csirkéhez, kacsához, halhoz).
Néhány szó a héjról: a narancs héját két részre osztják. A külső, narancsszínű réteg, amit általában lereszlenek, tartalmaz illóolajat, ezért is olyan illatos. A másik, az ez alatt lévő fehér rész, amiről mindenkinek az jut eszébe, hogy keserű és tanácsos eltávolítani. Viszont gyomorerősítő, emésztést serkentő, étvágyjavító és vértisztító hatású.
Egy különleges, nyugat-indiai szigeteteken termő fajta héja a kürasszó kéreg, amelyből a "Curaçao" néven ismert likőrt készítik.Közepes pektintartalma miatt sűrűbb dzsem, lekvár csak hosszabb főzési idővel, más magas pektintartalmú gyümölcs vagy zselésítő anyag hozzáadásával főzhető.

mikor vegyem

Egész éven át kapható.

hogyan tároljam

Szobahőmérsékleten sokáig (kb. két hétig) eláll.

Narancs alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!