Ezt főzheted – 31 napfényes étek júniusra, a ti receptjeitekből

Sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük az aktuális kedvenc receptjeinket regisztrált szakácsaink fogásai közül. Töltsétek fel ti is legkedvesebb ételeiteket, és inspiráljátok egymást egész évben! Jöjjenek a zamatos, üde júliusi fogások!

A Nosalty Közösség az általatok feltöltött számos fantasztikus recept miatt is egyedi, ezért „Ezt főzheted" névre keresztelt sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük a szezonhoz legjobban passzoló, az előételtől a főételen át a desszertig minden kategóriára kitérő recepteket, a felhasználóink, vagyis a ti fogásaitokból. Készen álltok a júliusra?

  1. 1.

    Kapros-túrós- és szilvalekváros derelye

    Derelyére bármikor igent mondunk, főleg, ha Miss Lemon kapros-túrósáról van szó.

  2. 2.

    Napsütötte baba ganoush

    Használjátok ki a padlizsánszezont, készítsetek egy nagy adaggal NapsütötteVidékünkön kencéjéből.

  3. 3.

    Tejfölös csirkepörkölt kapros túrógombóccal

    Gizi elkészítette a tökéletes nyári, vasárnapi ebédet. Hány gombócot kérsz?

  4. 4.

    Egyben sült zöldségek

    Az összes szezonális, zamatos zöldség összesül Happygirlkitchen receptjében.

  5. 5.

    BBQ húsgombóc

    Judit69 húsgombócai kötelezőek, ha az ember nagy társaságot hív át egy kerti partira.

  6. 6.

    Laskagombás gyros

    Gyrosoznál, de nem akarsz húst enni, sőt, az étteremig se mennél el? Gombagasztro receptje lesz a megmentőd.

  7. 7.

    30 perces vajas pite rumos meggyel

    Iluska vajas pitéjével felhasználhatod azt a tál meggyet, amit napok óta kerülgetsz.

  8. 8.

    Batyus csirkecomb

    Batyukban érkeznek a combok Bodnár Évi receptjében. Te milyen körettel ennéd?

  9. 9.

    Csőben sült zöldséges tócsni

    Senki nem süt úgy tócsnit, mint Lizinka_. Zöldségekkel, szaftosan, nyáriasan, ahogy azt kell!

  10. 10.

    Pulykamáj sült padlizsánnal

    Pogácsa ízpárosítása talán nem a legmegszokottabb, azonban annél nagyobb ízorgiát okoz.

  11. 11.

    Rántott hal "hekk" hasábburgonyával

    Akkor is meglesz a vízparti élmény, ha épp nem jutsz el a strandra, csak kövesd Ana's Kitchen hekkreceptjének lépéseit.

  12. 12.

    Gombás-borsós pite

    Süsd meg sangyo gombás-borsós pitéjét, ha egy gyors ebédre vagy vacsorára vágysz.

  13. 13.

    Nyári görögdinnye caprese

    Nihonka ötvözi a legfinomabb olasz előételt a nyár zamatos gyümölcsével: így születik meg a dinnyés caprese.

  14. 14.

    Mustáros gombaragu alatt sült rozmaringos csirke

    Timcsi21 receptjéért nyúlj, ha a sok könnyed, nyárias fogás közepette valami tartalmasabbra vágysz.

  15. 15.

    Paradicsomszósz kolbászmorzsás sült krumpli gombóccal

    Szekeres Lajosné Klári paradicsomszószban úsztatja krumpligombócait. Ja, és kolbászmorzsa is van, már mondtuk?

  16. 16.

    Sajtos csirkemellfalatok

    Wagensommer Alexandra a következő szintre emeli a csirkefalatok kifejezést. Sajt, sajt és SAJT!

  17. 17.

    Nyári citromos tökkrémleves

    Ha nyár, akkor tök, persze nem kell mindig főzelékbe főzni, készülhet belőle Katharosz-féle krémleves is.

  18. 18.

    Balatoni kajszis kocka

    Rekalein egyszerű süteményével még akkor is a magyar tenger partjén érezzük magunkat, ha nincs nyaralónk.

  19. 19.

    Vegán, gluténmentes, laktózmentes kukoricakrémleves

    A mindenmentes étkezőkre is gondoltunk, hozzuk nikikoncz kukoricás levesét, amit mindenki szabadon fogyaszthat.

  20. 20.

    Galette teljes kiőrlésű lisztből

    Takács Kriszti lédús barackokkal tölti meg az omlós vajas tésztát, az így születő galette pedig egyszerűen lélegzetelállító.

  21. 21.

    Tökfőzelék fasírttal és körtesalátával

    Foodwhatwelove nem kicsiben játszik: a tökfőzelékhez ínyenc fasírt és körte(!) társul.

  22. 22.

    Őszibarackos túrótorta Fahéj konyhájából

    Fahéj ugyan nem kerül a tortába, de őszibarack és túró annál inkább. Jó lesz, ígérjük!

  23. 23.

    Könnyű rebarbarás süti

    A fanyar, izgalmas, zöldes-pirosas zöldséggel dolgozunk: bizony, rebarbara került Lajos süteményébe.

  24. 24.

    Meggyleves hidegen, meggyleves melegen

    Egészségesebb receptek kétféle köntösben is elhozza a klasszikus meggylevest. Te hidegen vagy melegen kedveled?

  25. 25.

    Perzsa dinnyesaláta

    Kétféle dinnyét is belepakolhatsz witch salátájába, hiszen miért is ne?

  26. 26.

    Füstös kukorica salsa

    Coook füstös ízt ad a kukoricának, s csak azután teszi ízes salátába. Nyári grillhúsok mellé kötelező!

  27. 27.

    Gyümölcsös túrószelet

    Vicikó szederrel szórja szeplősre szuper túrószeletét, és ennél több 'sz' betűt már ez a szerkesztő sem tud felhasználni.

  28. 28.

    Egyszerű ribizlis-kókuszos keksz

    Ha közelről megnézitek, Lillakonyha kekszei még a kutyus figyelmét is felkeltették. Biztos isteniek.

  29. 29.

    Provence-i sárgabaracktorta

    Nyuszikutya egészen Dél-Franciaországig repít minket sárgabarackos tortájával, a kérdés csak az, hogy vele utazunk-e.

  30. 30.

    Töltött patisszon Tomatotree konyhájából

    Töltsd meg a nyár legufóbb zöldségét, a patisszont. Kövesd Tomatotree receptjét.

  31. 31.

    Töltött paradicsom és padlizsán

    A két legnyáriasabb zöldség kap tölteléket Sárika konyhája-Bíró Sára receptjében. Jöhetnek?

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek