r
Nosalty Logó

Töltött paradicsom és padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Töltött paradicsom és padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1545.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6519 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 453 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1278 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    1984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    3556 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19556 micro
  • Lut-zea
    1686 micro
Összesen 1358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1069 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk, a belsejüket kikaparjuk. Az elősütött padlizsánt hosszában bevágjuk. Sózzuk a paradicsomokat, a padlizsánt , olívaolajjal meglocsoljuk.
  2. A zöldségbe halmozzuk az előkészített lecsót, belenyomkodunk egy- egy csipet fetát , a tetejére tesszük a mozzarellát.
  3. Egy tűzálló tálat ,vagy tepsit olívaolajjal meglocsolunk, egy kis zsemlemorzsával meghintünk, ráborítjuk a hámozott paradicsomkonzervet, a kikapart paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele 1-2 gerezd fokhagymát, egy szál újhagymát és bazsalikomot. Erre helyezzük a töltött paradicsomot és padlizsánt. Érdemes a paradicsomok kalapját is rátenni.
  4. Olívaolajjal meglocsoljuk, fóliával beborítva sütőbe toljuk. Kb. 20 perc múlva a fóliát levesszük és egy 10 percig szabadon sütjük. Lehet önálló ételként enni, de valamilyen hússal vagy hallal is lehet kínálni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2351
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött paradicsom és padlizsán
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek