r
Nosalty Logó

Könnyű rebarbarás süti

Lajos
Könnyű rebarbarás süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

781
Kalória
13.6g
Fehérje
114.5g
Szénhidrátok
29.7g
Zsír
120.2g
Víz
157.2g
Koleszterin
3.7g
Rost
54.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 781 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 6231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 781 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    237.6 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3743.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    916.4 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    961.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2357 micro
Összesen 6231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

Előkészítés

  1. Lemérjük az 1 kg rebarbarát, az se baj, ha picit több vagy kevesebb. Megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, majd becukrozzuk, edénybe tesszük, és pár órára félretesszük. Ezalatt levet ereszt, amit később leöntünk.

Elkészítés

  1. Összeszitáljuk a lisztet a porcukorral, és összedolgozzuk a vajjal. Másfél bögrével félreteszünk belőle (ebből lesz a morzsa a tetejére).
  2. A maradék keverékhez hozzáadjuk a sütőport, a tojásokat és a tejet. Mixerrel kidolgozzuk.
  3. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a tésztát, szétterítjük egyenletesen.
  4. A lecsepegtetett rebarbarát rászórjuk, meghintjük vaníliás cukorral és fahéjjal.
  5. A félretett 1,5 bögre morzsának valót rámorzsoljuk, 180 fokon a sütő alsó részében cca 30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x3

Kezdődik a szezon, sok a munka, kevés az idő... Viszont egy jó kis sütemény mindig jól jön. Én a könnyű, könnyen és gyorsan elkészíthető sütiket szeretem, nos ez is egy ilyen. Piskótavariáció, ha úgy tetszik. A recept maga rebarbarára van, de bármilyen gyümölccsel helyettesíthető vagy keverhető. Csináltuk már rebarbara-eper kombinációban is... Hozzátenném, hogy a receptben alkalmazott bögre 300ml. Mélyebb tepsit ajánlok hozzá, ez egy 30x40x3 cm-s tepsiben készült.

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...