r
Nosalty Logó

Könnyű rebarbarás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lajos
Könnyű rebarbarás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 781 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 6231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 781 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    237.6 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3743.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    916.4 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2357 micro
Összesen 6231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Elkészítés

Előkészítés

  1. Lemérjük az 1 kg rebarbarát, az se baj, ha picit több vagy kevesebb. Megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, majd becukrozzuk, edénybe tesszük, és pár órára félretesszük. Ezalatt levet ereszt, amit később leöntünk.

Elkészítés

  1. Összeszitáljuk a lisztet a porcukorral, és összedolgozzuk a vajjal. Másfél bögrével félreteszünk belőle (ebből lesz a morzsa a tetejére).
  2. A maradék keverékhez hozzáadjuk a sütőport, a tojásokat és a tejet. Mixerrel kidolgozzuk.
  3. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a tésztát, szétterítjük egyenletesen.
  4. A lecsepegtetett rebarbarát rászórjuk, meghintjük vaníliás cukorral és fahéjjal.
  5. A félretett 1,5 bögre morzsának valót rámorzsoljuk, 180 fokon a sütő alsó részében cca 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12589
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 23.

Ajánló

Aki akar, a végén tejszínhabbal bolondíthatja még tovább. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kezdődik a szezon, sok a munka, kevés az idő... Viszont egy jó kis sütemény mindig jól jön. Én a könnyű, könnyen és gyorsan elkészíthető sütiket szeretem, nos ez is egy ilyen. Piskótavariáció, ha úgy tetszik. A recept maga rebarbarára van, de bármilyen gyümölccsel helyettesíthető vagy keverhető. Csináltuk már rebarbara-eper kombinációban is... Hozzátenném, hogy a receptben alkalmazott bögre 300ml. Mélyebb tepsit ajánlok hozzá, ez egy 30x40x3 cm-s tepsiben készült.

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek