r
Nosalty Logó

Galette teljes kiőrlésű lisztből

Takács Kriszti
Galette teljes kiőrlésű lisztből
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

480
Kalória
7.5g
Fehérje
65.8g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
90.6g
Víz
100.1g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
23.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 1916 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    263 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    362.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    759 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 1916 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat sütés előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. A lisztet egy edénybe mérjük ki, adjunk hozzá egy csipet sót, a cukrot és keverjük el. Majd a szobahőmérsékletű vajat morzsoljuk el benne.
  2. Ezután mehet bele a joghurt, a víz és gyúrjuk addig, amíg össze nem áll. Tegyük fél órára a hűtőbe, így a vaj visszadermed és könnyű lesz kinyújtani.
  3. A tésztát oszthatjuk négyfelé, így egy fős galetteket kapunk, kétfelé, vagy nyújthatunk belőle egy nagy galettet is. A képen és a videón két részre osztva láthatjátok.
  4. A tésztát körülbelül fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, közben lisztezzük, hogy ne tapadjon le. Érdemes gyorsan dolgozni, ha pedig több részre osztjuk a tésztát, amivel nem dolgozunk, tegyük vissza a hűtőbe.
  5. Törekedjünk rá, hogy nagyjából kör alakúra nyújtsuk. Ezután legyező alakban rendezzük el közepén a gyümölcsöket úgy, hogy a tészta szélein 2-3 centit hagyjunk szabadon. Ezt a részt fogjuk visszahajtani.
  6. Amikor a gyümölcsöket elrendeztük, kezdjük el a széleit felhajtani.
  7. Egy tojást villával verjünk fel, majd a felhajtott tészta széleket kenjük le vele. Szórjuk meg kevés barna cukorral, majd mehet is az előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokon 25 percre.

Töltelék

  1. Amíg a tészta pihen, mossuk meg a barackokat, magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre. Adjuk hozzá a keményítőt, a fahéjat és a cukrot, majd óvatosan keverjük össze.

Kenéshez

  1. Egy tojást villával verjünk fel, majd a felhajtott tészta széleket kenjük le vele. Szórjuk meg kevés barna cukorral, majd mehet is az előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokon 25 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...