r
Nosalty Logó

Rántott hal "hekk" hasábburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ana's Kitchen
Rántott hal "hekk" hasábburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2451 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1761.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    6542 micro
  • β-crypt
    1548 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4741 micro
Összesen 613 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    259.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7045.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    423 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    3671 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1003.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2823 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    684 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    595 micro
  • β-karotin
    26168 micro
  • β-crypt
    6192 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18962 micro
Összesen 2451 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1068 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A haltörzsek hasát vágjuk végig hosszában. Utána az oldalukat irdaljuk be úgy 1-1,5 centiméterenként. A törzseket kívül-belül jó alaposan dörzsöljük be sóval. Közben a lisztet keverjük össze a fűszerpaprikával egy tálban.
  2. A halakat forgassuk bele a paprikás lisztbe, a belsejüket és az oldalán vagdosott részeket is lisztezzük be. Forró, bő olajban mérettől függően 8-10 perc alatt süssük meg őket. Időnként forgassuk meg, hogy minden oldala szépen átsüljön.
  3. Papírtörlőre kiszedve itassuk fel a felesleges olajat róluk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 1534
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott hal "hekk" hasábburgonyával
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek