Zöldspárga

Zöldspárga

Leírás

A liliomfélék családjába tartozó évelő növény, megvastagodott hajtását, az ún. spárgasípot fogyasztjuk. Energiatartalma alacsony, sok vizet, káliumot és C-vitamint tartalmaz. A zöldspárga élénk zöld színű, íze intenzívebb, mint a fehéré. Sokoldalúan felhasználható: alkalmas előtelnek, levesnek, köretnek, rizottóba vagy húsételekhez.

Mikor vegyem

Tavasszal és nyáron, de a hipermarketek polcain az év más szakában is előfordul.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, hűtőben.

100g Zöldspárga

fehérjetartalom

2.2 g

zsírtartalom

0.09 g

szénhidráttartalom

3.88 g

víztartalom

93.22 g

Hány kalória

gramm

zöldspárga?

Top ásványi anyagok

Foszfor

52 mg

Kalcium

24 mg

Magnézium

14 mg

Vas

2.14 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.091 g

Kolin

16 mg

C vitamin

5.6 mg

E vitamin

1.13 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.2 g

Zsír

telített zsírsav

0.04 g

többszörösen telített zsírsav

0.05 g

ásványi anyagok

Kalcium

24 mg

Vas

2.14 mg

Magnézium

14 mg

Foszfor

52 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.54 mg

Réz

0.189 mg

Mangán

0.158 mg

Szelén

2.3 µg

szénhidrát

rost

2.1 g

cukor

1.88 g

víz

93.22 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.143 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.141 mg

Niacin - B3 vitamin

0.978 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.274 mg

Folát

52 µg

Kolin

16 mg

Alfa-karotin

9 µg

Béta-karotin

449 µg

Lutein+zeaxantin

710 µg

E vitamin

1.13 mg

K vitamin

41.6 µg

A vitamin

38 µg

C vitamin

5.6 mg

B6 vitamin

0.091 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.