r
Nosalty Logó

Borsóleves egyszerűen

Hankusz Sára
Borsóleves egyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

193
Kalória
6.5g
Fehérje
29.9g
Szénhidrátok
3.9g
Zsír
216.9g
Víz
-
Koleszterin
9.7g
Rost
11.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 965 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    216.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2121 micro
  • β-karotin
    5379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2138 micro
Összesen 193 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6823.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    5215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    1084.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2681 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10605 micro
  • β-karotin
    26897 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    10690 micro
Összesen 965 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    360 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

  1. Vágjuk fel karikára vagy kockára a répákat. A karalábét és a zellert is vágjuk kockára. Hevítsünk olajat egy lábosban és az apróra vágott hagymát kezdjük el lepirítani.
  2. Ezután adjuk hozzá a többi zöldséget is. Sózzuk. Érdemes sokáig pirítani őket, mert sokkal jobb íze lesz a levesnek.
  3. Tegyük bele a zellerlevelet is plusz íz érdekében. Adjuk hozzá a mirelit borsót és öntsük fel alaplével, plusz vízzel ha kevés lenne.(vízzel is felönthetjük az egészet, csak keverjünk bele egy leveskockát)
  4. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és meghintjük fűszerpaprikával.
  5. Főzzük puhára a zöldségeket és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Ha házias ízekre vágynánk, akkor a borsóleves egy szuper választás. Finom és gyorsan el is készül.

További receptek

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)