Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszik lángos

Klasszik lángos
Klasszik lángos
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeleg a nyár. Hiányzik a strand és vele együtt a lángos is? Végy egy felfújható medencét, tedd ki az erkélyre, a lángost süsd meg a recept alapján, és élvezd ki minden pillanatát!

hozzávalók / 5 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük a cukorral, egy teáskanál liszttel, és felöntjük langyos tejjel. Tíz perc alatt felfut. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a sót, a felfutott élesztőt és a vizet. Alaposan kidagasztjuk, amíg sima és fényes lesz a tészta. Fontos, mert nyújtásnál így nem fog szakadni.
  2. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük, nagyjából egy óra alatt.
  3. Szedjük egyenlő darabokra a tésztát, formázzuk ki, majd pihentessük 10 percig. Tegyük fel melegedni az olajat, és mikor már forró, kezdjük el olajos kézzel nyújtani a tésztát, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Süssük meg mindkét oldalát aranybarnára, majd csepegtessük le.
  4. Ízlés szerint tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 136
össznézettség: 9 388
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: lángos
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

strandos lángos

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

571
finomliszt 500 g
tej 1 dl
víz 220 ml
friss élesztő 20 g
cukor 1 teáskanál
9 g