Házi levendulaszörp
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Réthly Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
649
kcal
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
7792
kcal
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 2 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168 g
-
Cukor 167 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 179.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
649
kcal
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2016.4 g
-
Cukor 2001 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 2158.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
7792
kcal
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 1 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
179
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Elkészítés
- Egy lábasba öntjük a cukrot és a citromsavat, felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a karikákra vágott kezeletlen citromot, és felforraljuk.
- Közben a levendula szárának az alsó részétől felfelé haladva, egy mozdulattal egyszerűen lehúzzuk a virágokat egy nagyobb tálba.
- Ha felforrt a vizünk, leforrázzuk vele a megtisztított levendulákat, majd lefedve legalább 1 napig pihentetjük.
- Másnap átszűrjük a levet, újból felforraljuk, majd még melegen a megtisztított üvegekbe töltjük.
- Lezárjuk, majd fejjel lefelé pihentetjük 15 percig.
- Ha letelt az idő, visszafordítjuk az üvegeket, egy konyharuhába szorosan betekerjük, és legalább egy éjszakát pihenni hagyjuk.
- Másnap fogyaszthatjuk is, kész a házi levendulaszörpünk!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 177
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 111
- Össznézettség: 222844
- Feltöltés dátuma: 2020. július 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Réthly Dávid
32 recept
A levendulaszüret hamarosan véget ér, szóval még pont időben vagyunk, hogy elkészítsük a nyár legjobb italát! Mutatom a legfinomabb levendulaszörp receptjét! Ha bővebben olvasnál róla, akkor katt ide!