r
Nosalty Logó

Olaszos töltött padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Olaszos töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1504 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1754.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5773 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5263.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1826 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1561.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    1640 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    17319 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 1504 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    904 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbe vágjuk és a húsát beirdaljuk. Egy nagy sütőedénybe fektetjük a feleket, meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk-borsozzuk. 200 fokos sütőben 20 percet sütjük, félidőben átforgatva őket.
  2. Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát és fokhagymát, a szárított zöldfűszerekkel megszórva.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az aprított paradicsomot és a vörösbort, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd 10-15 perc alatt elfőzzük a bor alkoholtartalmát.
  4. Közben megsül a padlizsán is, ennek kikanalazzuk a húsát, szükség esetén még összeaprítjuk, majd a paradicsomos ragúhoz adjuk.
  5. Hozzácsipegetjük a mozzarella kétharmadát, majd alaposan összekeverjük és visszakanalazzuk a tölteléket a padlizsánhajókba.
  6. A töltött padlizsánok tetejére karikázzuk a paradicsomokat, rátépkedjük a maradék mozzarellát, végül az egészet megszórjuk reszelt parmezánnal.
  7. 200 fokos sütőben, grill fokozaton 15 perc alatt készre sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 7157
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos töltött padlizsán
Rosanics Petra 316 recept

Imádjuk az olasz konyha egyszerű, letisztult ízeit, úgyhogy most ebben a szellemben készítettük el ezt a töltött padlizsánt is. A fogást a padlizsán mellett a paradicsom és a mozzarella íze dominálja, ami remekül kiegészíti ezt a sokszor alulhasznált tojásalakút.

Címlapról ajánljuk