r
Nosalty Logó

Tejfölös csirkepörkölt kapros túrógombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Tejfölös csirkepörkölt kapros túrógombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a tejfölös csirkecomb pörkölthöz:

Hozzávalók kb. 16 db gombóchoz:

Összesen 796 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a tejfölös csirkecomb pörkölthöz:

Hozzávalók kb. 16 db gombóchoz:

Összesen 3180 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a tejfölös csirkecomb pörkölthöz:

Hozzávalók kb. 16 db gombóchoz:

Összesen 120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2267.7 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    255 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 796 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9071 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    1021 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2459 mg
  • Nátrium
    2439 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1556.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    663 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1850 micro
  • β-crypt
    266 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2219 micro
Összesen 3180 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.2 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tejfölös csirkecomb pörkölthöz:

Hozzávalók kb. 16 db gombóchoz:

Elkészítés

Hozzávalók a tejfölös csirkecomb pörkölthöz:

  1. A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.
  2. Az olajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
  3. Pár perc után adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, és a paprikát, és pároljuk még pár percig, majd helyezzük rá a csirkecombokat, és a hús mindkét oldalát addig süssük míg kifehéredik.
  4. Ezután a zsiradékot szórjuk meg a pirospaprikával, kanalazzuk rá a Piros Aranyat, és az ízlés szerinti mennyiségű Erős Pistát, majd keverjük alaposan össze.
  5. Ezután öntsük fel vízzel, keverjük hozzá a tejfölt, majd sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, és melegítsük forráspontig.
  6. Amikor a pörkölt leve felforrt, vegyük kisebbre a lángot, majd szép lassan főzzük puhára a húst (amikorra a hús puhára fő, akkorra a szaft is szépen besűrűsödik).

Hozzávalók kb. 16 db gombóchoz:

  1. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük fel közepesen kemény habbá.
  2. A kaprot vágjuk fel apróra.
  3. A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a búzadarát, a sót, az apróra vágott kaprot, és keverjük alaposan össze.
  4. Ezután két részletben keverjük hozzá a tojásfehérjehabot is, majd fedjük le folpack fóliával, és tegyük be pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe. (Én este kevertem össze, és másnap délelőttig a hűtőben pihent.)
  5. Közvetlenül főzés előtt vegyük ki a hűtőből, majd egy fagyiskanállal adagoljuk ki a gombócokat.
  6. Ezután egyesével hempergessük meg a lisztbe, majd formázzuk meg a gombócokat.
  7. Egy edénybe öntsünk bőséges mennyiségű vizet, adjunk hozzá egy nagyobb csipet sót, majd melegítsük forráspontig.
  8. Ezután helyezzük bele a gombócokat, és gyöngyöző vízben főzzük 5 percig, majd zárjuk el a gázt és lefedve hagyjuk a vízben még 8-10 percig.
  9. Ezután szűrőkanállal szedjük ki, alaposan csepegtessük le, és tálalásig tartsuk melegen.
  10. Tálaláskor kanalazzuk pár evőkanál tejfölös szaftot a tányérba, majd helyezzünk rá egy csirkecombot, és pár darab kapros túrógombócot, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2009
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Hozzávalók a tejfölös csirkecomb pörkölthöz:

Hozzávalók kb. 16 db gombóchoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...