r
Nosalty Logó

Gyömbéres-bazsalikomos eperlekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Koronás Cukor
Gyömbéres-bazsalikomos eperlekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2422 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 202 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.7 g
  • Cukor
    570 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    877 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 2422 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 111 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd negyedekbe-nyolcadokba aprítjuk, mérettől függően.
  2. A darabolt epret egy nagy edénybe tesszük. Hozzáadjuk az aprított gyömbért, belereszeljük a citrom héját, majd a levét is hozzáfacsarjuk.
  3. A gyümölcsökre öntjük a Koronás 3:1 Befőzőcukrot, és alaposan összeforgatjuk az egészet. Forrásig melegítjük a lekváralapot, majd amikor forrni kezd, mérsékeljük a lángot/hőfokot, és így főzzük 15 percig.
  4. A már majdnem kész lekvár felét-kétharmadát leturmixoljuk. Nem kell külön edényt koszolnunk ehhez, elég, ha a merülőfejes mixerrel a lábosban turmixoljuk, a lényeg, hogy ne legyen teljesen híg, maradjanak benne bőven gyümölcsdarabok.
  5. Hozzáadjuk a lekvárhoz a bazsalikomleveleket, és az egészet összemelegítjük pár perc alatt. Végezhetünk állagtesztet is: egy kiskanálnyi lekvárt tegyünk egy kistányérra, hagyjuk 1 percet dermedni, majd állapítsuk meg, hogy kedvünknek valóan megdermedt-e.
  6. A lekvárt még forrón átkanalazzuk steril befőttesüvegekbe, rázárjuk a tetejüket, majd 15 percre fejjel lefelé fordítjuk őket.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 532
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 03.

Receptkategóriák

Gyömbéres-bazsalikomos eperlekvár
Koronás Cukor 19 recept

Nincs is jobb indítása az eperszezonnak, mint gyorsan befőzni egy adag mosolygós lekvárt! Az eperben az is csodás, hogy nem kell sokáig főzni, gyakorlatilag fél óra alatt gyönyörű színű, zamatos és remek állagú házi lekvárunk lesz. Érdemes játszani az ízesítéssel is: mi most kevés reszelt gyömbérrel és pár szál bazsalikommal tettük még üdébbé a lekvárunkat - az első üvegnek annyi ideje sem volt, hogy kihűljön, máris felbontottuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek