r
Nosalty Logó

Klasszikus majonézes krumplisaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Klasszikus majonézes krumplisaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2002 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 251 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4908.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    3037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7053 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3184 micro
Összesen 2002 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat megpucoljuk, és sós vízben feltesszük főni. (Ne főzzük szét őket teljesen, maradjon meg a tartásuk.)
  2. Amíg fő a burgonya, készítsük el az ecetes-cukros pácot és a majonézes mártást.
  3. A krumplipáchoz egy mély tálban keverjük el a langyos vizet a cukorral, a sóval és az ecettel. Ha szükséges, adjunk hozzá még plusz ecetet vagy cukrot. A végeredménynek savanykás-édesnek kell lennie.
  4. Vágjuk finomra a lilahagymát, a snidlinget és a petrezselymet. Az öntethez egy tálban keverjük el a majonézt a tejföllel, mustárral, cukorral, ízlés szerint sóval, borssal és a finomra aprított hagymával és fűszernövényekkel. Kóstoljuk meg, hogy kellően harmonizálnak-e az ízek.
  5. A megfőtt burgonyát szűrjük le, és öntsük fel hideg vízzel, majd hagyjuk hűlni kb. negyed órát (nem kell teljesen kihűlnie, csak annyira, hogy ne legyen forró, és szeletelhető legyen). Ezt követően karikázzuk fel, és tegyük bele a páclébe. Ebben hagyjuk állni 1-2 órát, amíg teljesen kihűl (hűtőben).
  6. Szűrjük le a burgonyát, és tegyük át a majonézes keverékbe. Forgassuk át jó alaposan, és rakjuk a hűtőbe 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek.
  7. Finomra vágott snidlinggel és lila hagymával (vagy akár sült hagymával) megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 49
  • 7 napos nézettség: 526
  • Össznézettség: 50166
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 31.

Ajánló

A salátát gazdagíthatjuk kockázott/karikázott főtt tojással, csemegeuborkával vagy almával.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi köretek
további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek
Klasszikus majonézes krumplisaláta
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Ez a krumplisaláta hagyományosan és egyszerűen ecetes páccal és majonézes alappal készül. Leginkább a téli, kora tavaszi időszakban népszerű, de az év bármelyik szakában szuper választás. Remek kísérője rántott húsnak vagy hidegtálaknak, de önmagában is megállja a helyét. Kiváló vendégváró, amit egy nappal a tálalás előtt bekeverhetünk nagy mennyiségben. Érdemes állni hagyni, mivel minél jobban összeérnek a hozzávalók, annál gazdagabb lesz az íze, amikor elfogyasztásra kerül. Hajlamosak vagyunk gyakran többféle (felesleges) fűszert belekeverni, pedig nem szükséges. Majonéz, hagyma, mustár. Ez a lelke. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, úgyhogy mutatjuk, hogyan lesz igazán finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek