r
Nosalty Logó

Hagyományos nyári lecsó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Hagyományos nyári lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 755 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4528 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    4970 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 755 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.3 g

Zsír

  • Összesen
    295.8 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8748.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    5924 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2029 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1058 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    796 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    835 micro
  • β-karotin
    9393 micro
  • β-crypt
    1492 micro
  • Likopin
    29820 micro
  • Lut-zea
    3358 micro
Összesen 4528 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    945 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 142 Kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és szintén apróra felkockázzuk. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot pedig kisebb darabokra vágjuk.
  2. A szalonnát mangalicazsíron elkezdjük alacsony lángon pirítani, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük.
  3. Az egészet megszórjuk füstölt fűszerpaprikával, és hozzákeverjük a paradicsomot és sűrített paradicsomot. Főzzük pár percig, majd mehetnek hozzá a paprikák is.
  4. Miután a zöldségek kissé összeestek, sózzuk, majd jól megkeverjük, és lefedve, közepes lángon 20-25 percig pároljuk.
  5. Végül hozzáadjuk a szeletelt kolbászt, és hagyjuk vele még egyet rottyanni. (Ne főzzük tovább, mert elvész a kolbász íze és állaga.)
  6. Gőzölgő lecsónkat friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 7920
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagyományos nyári lecsó
Gerzsenyi Flóra 231 recept

A nyár egyik legnépszerűbb ultimét étele a lecsó. Biztosan mindenki kóstolta már valamilyen formában, ismeri, szereti, és van saját bevált, családi receptje is, ami egész biztosan különbözik a másétól – és nyilvánvalóan mindenkinek a saját verziója a legfinomabb. Alapja a friss hagyma, a paprika és a paradicsom, de legtöbbünknél elengedhetetlen kelléke még a szalonna, a zsír és a kolbász is, ami az egész testét és lelkét adja. E nélkül az étel nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Tarhonyával, rizzsel vagy tojással gazdagítjuk. Friss, házi kovászos kenyérrel, gazdagon tunkolva fogyasszuk!

Címlapról ajánljuk

További cikkek