r
Nosalty Logó

Pulykamáj sült padlizsánnal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Pulykamáj sült padlizsánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    733 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8056 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16120 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1467 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2093 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2092 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
  2. A padlizsánt felkockázzuk, szétterítjük egy tepsiben, sütőpapíron. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal. Jól összekeverjük. Megsütjük.
  3. A lila hagymát felkarikázzuk, egy serpenyőben inkább karamellizáljuk, mint dinszteljük. Csak a végén sózzuk. Egy tálba félrerakjuk.
  4. A pulykamájat falatnyi darabokra vágjuk. A serpenyőbe újabb adag olívaolajat öntünk, ebben megpirítjuk a májat. Közben megszórjuk őrölt római köménnyel (aki szereti, én nagyon), sózzuk, borsozzuk.
  5. Amikor elkészült, hozzákeverjük az időközben megsült padlizsánkockákat és a lila hagyma karikákat.
  6. Megkóstoljuk, ha kell utánízesítjük.
  7. Bulgurral és gránátalmamagokkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 389
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykamáj sült padlizsánnal
Pogácsa 381 recept

Mindenből csak kevés volt itthon. Pulykamájból is, padlizsánból is, lila hagymából is csak egy darab. Így együtt egy remek ebéd lett belőlük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek