r
Nosalty Logó

Csőben sült zöldséges tócsni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Csőben sült zöldséges tócsni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1166 micro
  • β-karotin
    2883 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2328.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1465 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    4663 micro
  • β-karotin
    11530 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3371 micro
Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    357 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mosás és tisztítás után a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát finomra aprítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a hagymát üvegesre pirítjuk. Ezután hozzátesszük a reszelt sárgarépát és kevergetve összesütjük, sózzuk. Félretesszük és kihűtjük.
  2. A zöldborsót sós vízben félpuhára megfőzzük és egy szűrőbe öntjük, hogy lecsepegjen belőle a felesleges víz. Kihűtjük.
  3. A burgonyát mosás és tisztítás után nagy lyukú reszelőn egy méretes tálba reszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a reszelt sajtot és sózzuk. Jól összekeverjük. A legvégén beleforgatjuk a főtt zöldborsót és a hagymával összesütött sárgarépát.
  4. Egy méretesnek ítélt tepsit, vagy hőálló üvegtálat bőven kikenünk olajjal. Ebbe egyenletesen beleterítjük a zöldséges masszát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Vékonyan ide-oda olajat csorgatunk rá.
  5. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz. Ez kb. 30-35 perc. Melegen tesszük asztalra, tejfölt kínálunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 656
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült zöldséges tócsni
Lizinka_ 591 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk