Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos túrótorta Fahéj konyhájából

Őszibarackos túrótorta Fahéj konyhájából
Őszibarackos túrótorta Fahéj konyhájából
48 perc / előkészület: 30 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Savanykás ízű, üde, hűsítő, könnyű torta forró napokra. Nyári szülinaposoknak tökéletes meglepetés. Én pl. rendszeresen ezzel lepem meg magam, és természetesen kis családomat a szülinapomon. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Konzerv őszibarackból is elkészíthető. Olyankor a levével keverhetjük el a tortazselét.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, és jól összekeverjük.
  3. Kb. 24-25 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk-lisztezünk, és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.
  4. Kivesszük a formából, így hamarabb kihűl. Egyenesre vágjuk a tetejét, és visszatesszük a formába.

A krémhez

  1. A túrót szitán áttörjük. Összekeverjük a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral. Citromhéjat reszelünk hozzá, és kevés citromlevet csorgatunk bele ízlés szerint.
  2. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatinfixet.
  3. A tortaformában levő tésztát kirakjuk cikkekre vágott őszibarackkal, és rásimítjuk a túrókrémet.
  4. Hűtőbe tesszük, míg a tetejére elkészítjük a zselét.

A tetejére

  1. A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítjük. Ha víz helyett gyümölcslével készítjük, még finomabb lesz.
  2. A torta tetejét őszibarackszeletekkel díszítjük, és eloszlatjuk rajta a tortazselét.
  3. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém és a torta jól áthűljön.
  4. Ha szeretjük, tejszínhabbal díszíthetjük tálalásnál.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24-25 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 023
elküldve: 9
receptkönyvben: 195
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrótorta, joghurtos túrótorta, barackos túrótorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

halfilé
Halfilé / halfilé Sat, 2018-07-28 14:00

Szia! Épp most készítem , holnap szeleteljük. Amikor kiveszem a formából akkor hogyan járjak el? Van erre valami praktika , vagy csak simán kapcsoljam ki a forma keretét? Köszi.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2018-07-29 10:40

Én körbevágom egy késsel a forma és a torta között, így fellazul. Akkor kikapcsolom a forma oldalát, s így egyszerűen levehető. A torta tartja magát, ekkor már nem kell neki támogatás. :)
Jó étvágyat hozzá! Üdv: Fahéj

481
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
cukor 8 dkg
vaj 8 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tej 5 ek
sovány túró 50 dkg
joghurt 2 dl
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
zselatinfix 1 csomag
tortazselé 1 csomag
őszibarack 4 közepes db