r
Nosalty Logó

Napsütötte baba ganoush

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Napsütötte baba ganoush
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1301 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 162 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3659.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    2395 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 1301 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat tisztítás után hosszában elfelezzük, majd vékonyan olívaolajjal kenjük be a vágási felületüket és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. 230 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük őket a méretüktől függően. A sütés után néhány percig hűtjük őket, majd kikanalazzuk a gyümölcshúst és egy szűrőbe helyezzük. Ekkor a padlizsánból eltávozik a felesleges víz, ami hígítaná a krém állagát.
  2. A lecsöpögtetett padlizsánt egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a citromlevet. Villával jól szétnyomkodjuk, amíg a padlizsán húsa szétfoszlik. Ekkor belekeverjük a tahinit és vékony sugárban hozzáöntjük az olívaolajat, miközben folyamatosan keverjük a padlizsánkrémet. Végül sóval, római köménnyel és petrezselyemzölddel ízesítjük a baba ganousht.
  3. A kész fogást tálkákba szedjük, barázdákat alakítunk ki bennük, amibe olívaolajat csepegtetünk. Füstölt paprikával és petrezselyemmel szórjuk meg. Lapos kenyérrel, zöldségsnackkel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2396
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 27.

Receptkategóriák

Napsütötte baba ganoush
NapsütötteVidékünkön 173 recept

A baba ganoush a libanoni padlizsánkrém, amit a Közel-keleten fogyasztanak a leginkább. Hasonló a hummus-hoz, a különbséget az adja, hogy itt a csicseriborsó helyett padlizsánt használnak. A padlizsánt grillezik, vagy kemencében megsütik, a héját eltávolítva lecsepegtetik a felesleges vizet, majd ízesítik. Jellegét adó összetevői a tahini, az olívaolaj, a citrom, a fokhagyma és a petrezselyem. Ezeken kívül római köményt és füstölt paprikát adtam a krémhez. A kész fogást tálkákban tálalhatjuk, a barázdákba olívaolajat locsolhatunk. Lapos kenyérrel, zöldségsnackkel fogyaszthatjuk. A napsütötte padlizsánokat a kertemből szedtem hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek