r
Nosalty Logó

Klasszikus retró gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Klasszikus retró gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 2228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2187.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.5 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 2228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 127 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat, cukrot és vaníliás cukrot egy tálba tesszük és addig keverjük magas fokozaton robotgéppel, míg teljesen kifehéredik és habos nem lesz. Ez nagyjából 5-7 percig is eltarthat.
  2. A habos alaphoz csorgatjuk az olajat. Ha mind felvette, leállítjuk a mixert és a tálba szitáljuk a lisztet, sütőport és sót. Gyorsan elkeverjük a mixerrel, míg sima masszát nem kapunk.
  3. Kivajazunk és kilisztezünk egy fodros szélű piteformát, amelynek a közepén mélyedés található (csak ebben kapjuk meg a gyümölcstorta jellegezetes piskótáját, amit később meg tudunk tölteni minden jóval), majd beleöntjük a masszánkat.
  4. A piskótát 180 fokon, 15-20 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk 15 percet hűlni a formában, majd kifordítjuk egy sütőrácsra és ott hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez

  1. A pudingot a csomag utasításai szerint megfőzzük, majd egy tálba öntjük, frissentartó fóliát nyomunk a felszínére (hogy ne legyen bőrös) és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A nektarint felezzük, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A kivit meghámozzuk, felezzük és szintén vékonyra szeljük. A banánt meghámozzuk és felkarikázzuk, az áfonyát pedig megmossuk és szárazra töröljük. Természetesen bármilyen más, szezonálisan elérhető gyümölcsöt is a tortára tehetünk.
  3. A hideg pudingot elegyengetjük a hideg piskóta mélyedésében, majd tetszés szerint elrendezzük rajta egy szép mintában a gyümölcsöket.
  4. A tortazselét elkészítjük a csomagolás utasításai szerint, majd leöntjük vele a tortánk tetejét. A süteményt tálalás előtt legalább egy órára hűtőbe tesszük és csak utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 111
  • 7 napos nézettség: 1090
  • Össznézettség: 15984
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 29.

Receptkategóriák

Klasszikus retró gyümölcstorta
Lakos Benedek 388 recept

Mindenki gyermekkorának kedvenc klasszikusa érkezik! Nem telhetett el szülinap, névnap vagy egyéb jeles nap anélkül, hogy az aszpikos, gyümölcsös, pudingot is rejtő piskóta az asztalra került volna. Akkoriban a legtöbbször persze a piskóta is bolti volt, a gyümölcs pedig konzerv, de ma már szerencsére abszolút megugorhatjuk ezt a szintet. Az alábbi leírás egy pofonegyszerű piskótareceptet is tartalmaz, hogy tényleg tökéletesen sikerülhessen ez az egyszerű, de nagyszerű sütemény.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...