r
Nosalty Logó

Klasszikus retró gyümölcstorta

Lakos Benedek
Klasszikus retró gyümölcstorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

281
Kalória
7g
Fehérje
48.9g
Szénhidrát
5.9g
Zsír
80.6g
Víz
90g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
30.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 2228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2187.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    391.5 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    644.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 2228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat, cukrot és vaníliás cukrot egy tálba tesszük és addig keverjük magas fokozaton robotgéppel, míg teljesen kifehéredik és habos nem lesz. Ez nagyjából 5-7 percig is eltarthat.
  2. A habos alaphoz csorgatjuk az olajat. Ha mind felvette, leállítjuk a mixert és a tálba szitáljuk a lisztet, sütőport és sót. Gyorsan elkeverjük a mixerrel, míg sima masszát nem kapunk.
  3. Kivajazunk és kilisztezünk egy fodros szélű piteformát, amelynek a közepén mélyedés található (csak ebben kapjuk meg a gyümölcstorta jellegezetes piskótáját, amit később meg tudunk tölteni minden jóval), majd beleöntjük a masszánkat.
  4. A piskótát 180 fokon, 15-20 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk 15 percet hűlni a formában, majd kifordítjuk egy sütőrácsra és ott hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez

  1. A pudingot a csomag utasításai szerint megfőzzük, majd egy tálba öntjük, frissentartó fóliát nyomunk a felszínére (hogy ne legyen bőrös) és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A nektarint felezzük, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A kivit meghámozzuk, felezzük és szintén vékonyra szeljük. A banánt meghámozzuk és felkarikázzuk, az áfonyát pedig megmossuk és szárazra töröljük. Természetesen bármilyen más, szezonálisan elérhető gyümölcsöt is a tortára tehetünk.
  3. A hideg pudingot elegyengetjük a hideg piskóta mélyedésében, majd tetszés szerint elrendezzük rajta egy szép mintában a gyümölcsöket.
  4. A tortazselét elkészítjük a csomagolás utasításai szerint, majd leöntjük vele a tortánk tetejét. A süteményt tálalás előtt legalább egy órára hűtőbe tesszük és csak utána szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mindenki gyermekkorának kedvenc klasszikusa érkezik! Nem telhetett el szülinap, névnap vagy egyéb jeles nap anélkül, hogy az aszpikos, gyümölcsös, pudingot is rejtő piskóta az asztalra került volna. Akkoriban a legtöbbször persze a piskóta is bolti volt, a gyümölcs pedig konzerv, de ma már szerencsére abszolút megugorhatjuk ezt a szintet. Az alábbi leírás egy pofonegyszerű piskótareceptet is tartalmaz, hogy tényleg tökéletesen sikerülhessen ez az egyszerű, de nagyszerű sütemény.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek