r
Nosalty Logó

Balatoni kajszis kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rekalein
Balatoni kajszis kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 700 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4198 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 205 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1738 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 700 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5199.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    2246 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1049.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1461 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10427 micro
  • β-crypt
    989 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2099 micro
Összesen 4198 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját krémesre keverjük a cukorral, majd a vajjal. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszához keverjük.
  4. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elrendezzük rajta a félbeszedett, kimagozott kajszibarackokat, szorosan egymás mellé. Ha 1 kg-nál több gyümölcs fér a tésztára, ne sajnáljuk :)
  5. 35-40 percet sütjük 180°C-on, előmelegített sütőben. Kockára szelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6358
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Balatoni kajszis kocka
Rekalein 27 recept

Azért balatoni, mert mikor beleharapok az évi első kajszibarackba, akkor gyermekkorom balatonlellei nyarainak ízét érzem a számban :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek