r
Nosalty Logó

Gombás-borsós pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sangyo
Gombás-borsós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1616 micro
Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3699.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3010 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6463 micro
Összesen 1809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és megsütjük. Közben a borsót megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombához. Ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a reszelt sajtot, az egészet összefőzzük és végül ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel, petrezselyemmel ízesítjük.
  2. A leveles tésztát 10 és 15 dkg - ra osztjuk, a nagyobbik részt kinyújtjuk és kibélelünk vele egy vajjal kikent sütőtálat vagy piteformát úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk és rákanalazzuk a gombás - borsós ragut.
  3. A kisebbik tésztarészt is kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket. A széleket alaposan összecsipkedjük, ha marad a tésztából tetszőleges mintákat, pl. levelet, szúrunk belőle és vízzel megkenve ráragasztjuk a pite tetejére, majd lekenjük enyhén felvert tojással.
  4. A pitét villával megbökdössük és előmelegített, 180 °C - os sütőben ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1427
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek