r
Nosalty Logó

Batyus csirkecomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bodnár Évi
Batyus csirkecomb
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Személyenként 1 „batyut" készítünk

Összesen 557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Személyenként 1 „batyut" készítünk

Összesen 557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Személyenként 1 „batyut" készítünk

Összesen 144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2781.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    2447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2781.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    2447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Személyenként 1 „batyut" készítünk

Elkészítés

Személyenként 1 „batyut" készítünk

  1. A csirkecombokat besózzuk, megszórjuk őrölt fehérborssal és szárnyas fűszerkeverékkel.
  2. Sütőpapírból akkora lapokat vágunk, hogy a comb kényelmesen elférjen rajta. Csap alatt bevizezzük, hogy könnyen hajlítható legyen, és kicsit gőzölögjön is majd.
  3. A sütőpapír aljára tegyünk 1 tk. kacsa-vagy libazsírt, rátesszük a szeletekre vágott hagymát, a 2-3 csíkba vágott paprikát. Ráfektetjük a befűszerezett csirkecombot, tetejére egy hosszú szelet, bevagdosott kolozsvári szalonnát, de lehet jó minőségű házi szalonna is. Mindkét oldalról ráhajtjuk a vizes sütőpapírt, a végeit háromszög alakúra hajtjuk és a "batyu" aljára fordítva légmentesen lezárjuk.
  4. A batyukat rácsos tepsibe rakjuk és 200 fokon a combok nagyságától függően 1,5-2 órán át sütjük.
  5. Kivesszük tepsit a sütőből, kibontogatjuk a papír tetejét, majd kis időre visszarakjuk, hogy szép színt kapjon a hús és kicsit megpiruljon a szalonna is. Ha van légkeveréses funkciónk, akkor a pirításhoz azt indítsuk el.
  6. A szalonna, a sült hagyma és paprika igazi finomsággá teszik a combokat. Tetszés szerinti körettel tálaljuk, de legjobb a batyukból leszűrt pecsenye zsírral átforgatott, főtt burgonyával. Igazi vendégváró kaja, mert a batyukat előző nap is elkészíthetjük, így akár beszélgetés közben is megsül az ételünk.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3580
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 10.

Receptkategóriák

Batyus csirkecomb
Bodnár Évi 17 recept

Hozzávalók

Személyenként 1 „batyut" készítünk

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek