r
Nosalty Logó

Cukkinilasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Cukkinilasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2798 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2428.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3746 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    4195 micro
Összesen 700 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    177.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9713.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2893 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    3141 mg
  • Nátrium
    3055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1979.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2128 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14982 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10982 micro
  • Lut-zea
    16780 micro
Összesen 2798 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként készítsük el a soffrittót! A soffritto minden olasz (paradicsomos) ragu alapja, enélkül ne akarjon senki olasz ragut készíteni, mert a végeredmény csalódást fog okozni. Az alapja a hagyma, a sárgarépa, angol zeller (zellerszár) és fokhagyma. Reszeljük le őket egészen apróra, vagy csak egyszerűen kockázzuk fel őket, és egy késes aprítógépben daráljuk apróra. Nagyjából két evőkanál olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított zöldségeket (5-7 perc alatt), amikor a színük fakulni kezd, és már érezzük a pirított zöldségek illatát, meg is vagyunk a soffritto elkészítésével. Vegyük le a hőforrásról, tegyük félre egy tányérba.
  2. Ugyanebben a serpenyőben fogjuk megpirítani a darált húst, ezért adjunk hozzá újabb két evőkanál olívaolajat, majd mehet be a hús (ha darált pulykahúst választunk, még alacsonyabb lesz a zsír- és kalóriatartalma, de készíthetjük darált sertés- vagy marhahússal, esetleg a kettő keverékével), magas hőfokon megpirítjuk.
  3. Ha megsült a hús, öntsük fel 1 dl száraz fehérborral, majd pár perc összeforralás után adjuk hozzá a paradicsomkonzvervet és a félretett soffrittót is. Fűszerezzük sóval, borssal, szárított oregánóval, lestyánnal, kakukkfűvel vagy bazsalikommal, majd fedő alatt közepes hőfokon főzzük össze az olasz ragút.
  4. A cukkinit mossuk meg, a végeit vágjuk le. Meghámozni nem szükséges (kivéve, ha nem szeretjük a héját), majd hosszában vágjuk vékony szeletekre (én egy uborkaszeletelővel (mandolinnal) gyalultam hosszú, vékony szeletekre).
  5. A tepsink alját kenjük meg egy pár csepp olívaolajjal, majd kezdődhet a rétegezés. Alulra egy réteg cukkini kerül (a cukkiniszeleteket egymás mellé fektetjük), ezt követi a ragu, majd a reszelt mozzarella. Ebben a sorrendben rétegezzük az alapanyagokat egészem addig, amíg el nem fogynak (vagy meg nem telik a tepsink), a legfelső réteg azonban mindenképpen egy réteg reszelt mozzarella legyen, amire rászórjuk a reszelt parmezánt is.
  6. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe (nem kell lefedni), majd körülbelül 30-40 perc alatt süssük át. Akkor lesz jó, ha tetején a sajt megpirult, a cukkini megpuhult.
  7. Vegyük ki a sütőből, majd a szeletelés előtt hagyjuk hűlni legalább 10 percet, így kevésbé fog szétesni. Díszítsük friss bazsalikom- oregánó- vagy kakukkfűlevelekel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 298
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 14487
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinilasagne
Hering András 166 recept

Egészséges, alacsony szénhidráttartalmú cukkinilasagne hagyományos tészta helyett cukkinirétegekkel. Klasszikus komfortélmény, de bűntudatmentes, hatalmas szeletenként mindössze 338 kalória! A receptben szereplő hozzávalókon túl nyugodtan adhatunk hozzá egy réteg bébispenótot vagy ricotta sajtot/túrót is. Ha pedig igazán low carb verzióra vágyunk, sertés és marha helyett darált pulykahúst válasszunk! Húsmentes verzióban is elkészíthető, ekkor (értelemszerűen hagyjuk ki a húst), és fűszeres és krémes, spenótos ricottarétegeket süssünk a cukkiniszeletek közé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek